
برخورداری از مواهب طبیعی بینظیر، مازندران را در برترین جایگاه صنعت گردشگری در کشور قرار داده، اما آورده چندانی برای تحول استان نداشته است
گردشگری مازندران، فراخور نامش نیست
مازندران همواره رتبه اول گردشگری کشور را دارد اما هرگز موفق نشده تا به اتکای این مساله بسیار مهم، برای مردمانش امتیازهای ویژه، فراخورِ ویژگیهای منحصر بهفردش، فراهم کند. امروز ایرنا در گزارشی به مساله گردشگری مازندران و مسائل و مشکلات مبتلابه آن پرداخت. در این گزارش، مصاحبه با مدیرکل گردشگری و معاون اقتصادی استانداری مازندران را در این ارتباط میخوانید.
به گزارش تفکر، مازندران همواره رتبه اول گردشگری کشور را دارد اما هرگز موفق نشده تا به اتکای این مساله بسیار مهم، برای مردمانش امتیازهای ویژه، فراخورِ ویژگیهای منحصر بهفردش، فراهم کند.
امروز ایرنا در گزارشی به مساله گردشگری مازندران و مسائل و مشکلات مبتلابه آن پرداخت. در این گزارش، مصاحبه با مدیرکل گردشگری و معاون اقتصادی استانداری مازندران را در این ارتباط میخوانید.
■گرفتاریهای دست و پاگیر سرمایهگذاری گردشگری در مازندران
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مازندران در اینباره گفت: بیشتر از ۲۰۰ سرمایهگذار برای حضور و فعالیت در بخش گردشگری در مازندران ورود پیدا کردهاند اما برخی از این سرمایهگذاران در گیر و دار مسائل اداری و قانونی سالها معطل باقی ماندهاند.
حسین ایزدی افزود: کُندی روند صدور مجوز و پاسخ استعلامات و همچنین قرار گرفتن روند انجام امور در چرخه چارچوبهای اداری باعث دلسردی و دلزدگی برخی سرمایهگذران گردشگری شده است و به اذعان آنان سرمایهگذاری در این زمینه به صرفه نخواهد بود.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران توضیح داد: با طولانی شدن پروسه صدور مجوزها و تاخیر در ساخت و اجرای طرحهای گردشگری و با توجه به تورم موجود که موجب افزایش هزینه ساخت می شود اجرای آن برای سرمایهگذار صرفه اقتصادی ندارد یا سوددهی آن پایین است.
وی با اشاره به اینکه در زمینه اجرای طرحهای گردشگری ۱۶ دستگاه مرتبط هستند، اظهار کرد: با توجه به موانعی که وجود دارد با تصمیم رییس کل دادگستری مازندران جلسه پیگیری رفع این موارد برگزار شد که دستاوردهای خوبی را به همراه داشته است.
سرپرست معاونت اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران هم در این ارتباط گفت: ۶۵ متقاضیان سرمایهگذاری که به این معاونت مراجعه میکنند سرمایهگذاری در حوزه گردشگری استان مدنظر است.
رضا گنجی اضافه کرد: اما از این بین به دلیل پارهای مشکلات بخصوص بروکراسیهای سخت اداری باعث شده از این تعداد ۱۵ درصد سرمایهگذاریهای گردشگری وارد گام عملیاتی و اجرا بشود در حالیکه مازندران با وجود داشتن ظرفیتهای مناسب فرصتهای خوبی برای جذب و اجرای طرحهای گردشگری دارد.
وی به بررسیهای انجام شده در این خصوص اشاره و خاطرنشان کرد که عدم صدور مجوزها و تاخیر در آن به همراه طولانیمدتشدن بروکراسیهای اداری برای انجام کارها از جمله دلایل اصلی بیرغبتی سرمایهگذاران گردشگری در مازندران است.
سرپرست معاونت اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران توضیح داد: به طور مثال سرمایهگذار برای اخذ مجوزها میبایست در چندین کمیته از جمله زیربنایی، تبصره یک و هوای پاک شرکت کند و موافقتهای اصولی در این حوزه را اخذ کند اکنون با تدبیر اتخاذ شده تمامی مراحل صدور مجوزها در قالب یک جلسه متحد و بهصورت همزمان بررسی و انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: همین روند باعث میشود تا صدور هر مجوز که طور متوسط یک تا ۲ ماه زمان میبرد، همه آنها در همین مدت و یا کمتر بررسی و صادر شود.
گنجی گفت: در دولت چهاردهم و دوره جدید مدیریتی استان مازندران با بهکارگیری توانمندیهای حوزه گردشگری بهمنظور جذب سرمایهگذاران، بستههای ویژه تدوین شده است تا بتوانیم سرمایهگذاران را یاری رسانیم و کارها تسریع یابد.
وی با تاکید بر اینکه نگهداشت سرمایهگذار در استان مازندران ضروری و لازم است، ادامه داد: سرمایهگذار به دنبال کاستن از دردسرها درمسیر انجام کارهایش است و مسوولان امر موظف هستند تا با امکانات و ابزاری که در اختیار دارند این مسائل را رفع کنند.

از «گندمِ استراتژیک» تا «نانِ سیاسی»
گندم محصولی استراتژیک است به این دلیل که نان کالایی سیاسی است و اگر میبینیم دولت مقادیر قابلتوجهی یارانه به این بخش اختصاص میدهد بهخاطر تأمین نان است که کمبود آن میتواند تنشهای اجتماعی و حتی امنیتی با خود بیاورد.

عاشورا و ملتِ امام حسین(ع)
ماه محرم امسال در دیار علویان یک تفاوت با سنوات قبل داشت و آن تشییع پیکر شهدای حملات تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی بود که در شهرهای مختلف استان برگزار شد، شهدایی که اکثریت آنان غیرنظامی، زن و کودک بودند و نوع شهادت آنان نیز مانند آنچه در کربلای امام حسین(ع) رخ داد، آکنده از مظلومیت بود.

همیشه واسطهها و دلالان برنده هستند !
طی چند سال گذشته قیمت برنج طارم محلی در زمان برداشت، به حداقل خود میرسد و چند ماه پس از آنکه کشاورز، برنج تولیدی خود را با قیمت پایین فروخت و کیسههای شالی به سلامت در انبار دلالان بر زمین نشست، قیمت آن افزایش مییابد و واسطهها و دلالان برنده میشوند.
