
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خبر داد:
تولید 16 هزار تن توتفرنگی در مازندران
«بابک مؤمنی» در بازدید از مزارع توتفرنگی بهنمیر مازندران، از تولید سالانه ۱۶ هزار تن توتفرنگی سالم و عاری از سموم در سطح هزار و ۷۰۰ هکتار از مزارع استان خبر داد و گفت: نیمی از این مقدار محصول در بابلسر با محوریت بخش بهنمیر است.
به گزارش تفکر، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران با تأکید بر سلامت کامل این محصول، تصریح کرد: بر اساس آزمایشهای مراکز علوم پزشکی مازندران و بابل، تمامی توتفرنگیهای تولیدی استان، سالم و عاری از بقایای سموم هستند.
مؤمنی به کشت ارقام پربازده و تجاری همچون «کاماراسو» و «سلوا» در مزارع استان اشاره کرد و افزود: شهرستان بابلسر بهویژه منطقه بهنمیر، با تولید ۵۰ درصد از توتفرنگی مازندران، قطب اصلی این محصول در شمال کشور است.
وی همچنین از کشت توتفرنگی در شهرستانهای کیاکلا، جویبار، ساری و قائمشهر خبر داد و مزایای کشت گلخانهای از جمله «کنترل آفات»، «مدیریت علفهای هرز»، «صرفهجویی ۴۰ درصدی در مصرف آب» و «افزایش عملکرد محصول» را نسبت به کشت سنتی برشمرد.
بابک مومنی افزود: مازندران با تولید سالانه ۷.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی و باغی، یکی از قطبهای مهم کشاورزی کشور محسوب میشود.

از «دونوج و رتون» تا «نشای مجدد»
«سدها و آببندانهای پُر از آب» و «قیمت بالای برنج» موجب شد تعداد قابلتوجهی از شالیکاران مازندران در تدارک کشت مجدد برنج هستند و عزم خود را جزم کردند تا به صورت دونوج و رتون یا نشای مجدد، پس از دروی محصول خود طی چند روز آینده، برنجکاری برای کشت دوم را آغاز کنند.

تابستان تازه به مازندران رسید !
در حالیکه بیست روز از نخستین ماه تابستان سپری شده است، تا امروز در استان مازندران شاهد گرمای تابستانی نبودیم هرچند برخی اخبار حکایت از آن دارد که طی چند روز آینده قرار است گستردهترین و شدیدترین موج گرما وارد کشور و استان مازندران شود.

از «گندمِ استراتژیک» تا «نانِ سیاسی»
گندم محصولی استراتژیک است به این دلیل که نان کالایی سیاسی است و اگر میبینیم دولت مقادیر قابلتوجهی یارانه به این بخش اختصاص میدهد بهخاطر تأمین نان است که کمبود آن میتواند تنشهای اجتماعی و حتی امنیتی با خود بیاورد.
