
یادداشت رسیده درخصوص الزامات و مقدمات مازندران سال جدید؛
شتابدهندههای تحول مازندران در 1404
با توجه به اهمیت و نقش گذر زمان از منظر نمادشناسی و اسطورهشناسی در فرهنگ و حکمت ایرانی آنچه در این نوشتار به آن میپردازم توجه به شروع یک سال تازه است که با تمرکز بر نوروز ۱۴۰۴ و شبهای قدر از آن به «مازندران سال جدید» نام میبرم و معتقدم بهمثابه یک مرحله گذر از ابعاد مختلف برای مازندران و مازندرانیها از اهمیت ویژهای برای نیل به تعالی و شکوفایی برخوردار است.
این روزها که مقارن با شبهای قدر در آغاز سال ۱۴۰۴ است متناسب با منطق و حکمت ایرانی گذر زمان با تبریک و شادباش عید نوروز و قبولی طاعات مخاطبان این سطور اعم مدیران قوای مختلف، فعالان بخش خصوصی، بازیگران صنفی و مدنی و کنشگران تولیدی، فنی، تجاری، نوآوران علمی و فناوری، پویشگران فرهنگی و هنری، رسانههای گروهی و شبکههای اجتماعی، خانوادهها و خصوصا جوانان سختکوش و ترقیخواه دیار علویان را به چالش سال جدید با مطالعه حکمت ایرانی و پیوستن به «منشور شکوفایی مازندران» با تاکید بر معنویت در سال جدید دعوت میکنم.
سال ۱۴۰۴ چهارمین سال قرن پانزدهم در شروع نوسده در دل بهار قرآن است و میتواند برای تصمیمگیری و جهتگیریهای آیندهگرایانه فردی، اجتماعی و سازمانی و برگزاری رویدادها و انجام اتفاقات حرکتبخش و شوقآفرین یکایک مازندرانیها از منظر حکمت ایرانی گذر زمان مهم، مبارک، موثر و تعالیساز باشد.
اگر به یک پیشران و بهانه شتابدهنده برای تغییر فرآیند رفتار فردی یا اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی یا محیطزیستی باور و نیاز داریم، نوروز و آغاز «سال نو» همراه با بهار قرآن موضوع خوبی است تا امید و انگیزه را با درایت و تجربه و همه اینها را با معنویت و علوم گذشتهشناسی و آیندهپژوهی بیامیزیم و به قول حضرت حافظ، «فلک را سقف بشکافیم و طرحی نو دراندازیم!»
مازندران در ابتدای سال جدید به شکرانه شبهای قدر، ملهم از تقارن تحول و دگرگونی طبیعت و ماه خدا، متاثر از حکمت ایرانی _اسلامی با اتکا به شعار راهبردی سال مقام معظم رهبری و با درک عمیق از تحولات ملی و بینالمللی و درسآموزی از تجربیات و حوادث قرون گذشته میتواند آغازگر پویایی و بالندگی، ترقیخواهی و کوشندگی، کارآفرینی و آیندهنگری، آموزشپذیری و دانشبنیانی، برنامهمحور و حرکتبخش، متعهد و خانواده محور، اخلاقمدار و معنویتگرا، دیندار و خداباور، مشارکتجو و تحولگرا، منظم و قانونمدار، خلاق و فناور، کتابخوان و پژوهنده، پاسدار فرهنگ و هنر و زبان مادری، دوستدار طبیعت و محیطزیست، نوعدوست و خیرخواه باشد تا شکوفا و متعالی گردد.
دعای شب قدری و پیشنهاد عیدانه نگارنده این است که موضوع راهبردی «مازندران قرن جدید» بهعنوان دستور کار نقادی و آیندهگرایانه مراکز علمی و دانشگاهی و حوزوی، کانونهای تفکر، هیأتهای اندیشهورز و اتاق فکر مراکز سیاستگذاری و برنامهریزی بخش دولتی و خصوصی، صنفی و مدنی و خانوادهها برای تحقق حکمرانی مطلوب علمی و عقلانی تبدیل شود.

شما یک مشترک پرمصرف هستید!
این روزها که بخش اعظمی از خانوارها، با اقسام مشکلات مالی و معیشتی دست به گریبان هستند و هر ماه سفره آنان کوچکتر میشود؛ تحمیل رقم سنگینی بهعنوان تعرفه برق، ظلم مضاعف و ارسال پیامک به سرپرستان خانوارها با برچسب "مشترک پرمصرف" بازی با روان جامعه است.

مدیریت بحران پیش از بحران
در روزگاری که فوتبال دیگر صرفاً یک پدیده ورزشی نیست، بلکه آینهای از تحولات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و هویتی ملتهاست، نامه اخیر «محمدرضا زنوزی مطلق»؛ مالک فرهیخته باشگاه تراکتور تبریز فراسوی یک ابلاغیه مدیریتی، متنی است استراتژیک که روح بلند ایرانیت، اخلاق پهلوانی و بلوغ سیاسی را در سطرسطر خویش منعکس میسازد.

مرگ در میانهی زندگی
اینجا نه فقط برای رفتن به میدان جنگ یا سفر به قله اورست که برای رفتن برای کار روزانه در محیطی معمولی تنها چند کیلومتر دورتر از خانهات هم باید وصیتنامه بنویسی. اینجا کانون مدیران و مسئولان سربههوا است.
