
معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در ساری:
صنایع دستی میتواند عامل توسعه و شکوفایی اقتصاد مازندران باشد
معاون صنایعدستی وزارت میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با تأکید بر اینکه صنایع دستی میتواند عامل توسعه و شکوفایی اقتصاد مازندران باشد، گفت: به دنبال آن هستیم که صنایع دستی به ادبیات توسعه نزدیک شود.
به گزارش تفکر، مریم جلالی امروز -جمعه- در نشست بررسی چالشها و فرصتهای صنایع دستی مازندران که با حضور «رضا گنجی جویباری» معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار، «حسن ایزدی» مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران و برخی مسئولان و فعالان این حوزه در استانداری مازندران برگزار شد، توجه به هویت و ریشههای هر منطقه را عامل شکوفایی و تجاری شدن صنایع دستی دانست.
وی افزود: یکی از چالشهای عقبماندگی صنایع دستی این است که مقوله فرهنگ در ادبیات توسعه مغفول ماند و توسعه بیشتر در حوزههای غیرفرهنگی رخ داد، یعنی به جای اینکه فعالیت در حوزه فرهنگ را سرمایهگذاری و درآمد بدانیم هزینه دیدیم.
معاون صنایعدستی وزارت میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خاطرنشان کرد: حوزههای فرهنگ، صنایع دستی و میراث فرهنگی جزو بخشهای ارزشآفرین و درآمدزا هستند و باید به این حوزه نه به عنوان بخشی هزینهدار، بلکه حوزهای درآمدزا نگاه کنیم.
جلالی با بیان اینکه مازندران یکی از قطبهای تولید انواع فرهنگ است و افزود: فرهنگ هر منطقه در صنایع آن هم تجلی یافته است.
وی فراموشی ریشههای فرهنگی به واسطه ظهور تکنولوژی را عامل ضعف در شکوفایی صنایع دستی دانست و گفت: به دنبال آن هستیم که با تدوین و ارایه راهبردهایی حساب شده صنایع دستی را به ادبیات توسعه نزدیک کنیم. در همین راستا نیز پس از از ۲ سال تلاش آبان امسال سند ملی صنایع دستی به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و از سوی رییسجمهور به نهادهای مرتبط ابلاغ شده است.
تصاویر خبر

از «گندمِ استراتژیک» تا «نانِ سیاسی»
گندم محصولی استراتژیک است به این دلیل که نان کالایی سیاسی است و اگر میبینیم دولت مقادیر قابلتوجهی یارانه به این بخش اختصاص میدهد بهخاطر تأمین نان است که کمبود آن میتواند تنشهای اجتماعی و حتی امنیتی با خود بیاورد.

عاشورا و ملتِ امام حسین(ع)
ماه محرم امسال در دیار علویان یک تفاوت با سنوات قبل داشت و آن تشییع پیکر شهدای حملات تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی بود که در شهرهای مختلف استان برگزار شد، شهدایی که اکثریت آنان غیرنظامی، زن و کودک بودند و نوع شهادت آنان نیز مانند آنچه در کربلای امام حسین(ع) رخ داد، آکنده از مظلومیت بود.

همیشه واسطهها و دلالان برنده هستند !
طی چند سال گذشته قیمت برنج طارم محلی در زمان برداشت، به حداقل خود میرسد و چند ماه پس از آنکه کشاورز، برنج تولیدی خود را با قیمت پایین فروخت و کیسههای شالی به سلامت در انبار دلالان بر زمین نشست، قیمت آن افزایش مییابد و واسطهها و دلالان برنده میشوند.
