
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران در گفتوگوی اختصاصی با «تفکر» خبر داد:
پایان موفق سرشماری کشاورزی
معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی و دبیر اجرایی سرشماری عمومی کشاورزی مازندران ضمن اعلام پایانِ موفق اجرای این طرح ملی در استان گفت: مأموران ما به 475 هزار خانوار در استان مراجعه و 254 هزار خانوار بهرهبردار را شناسایی کردند و دادههای مربوط به فعالیت آنان ثبت شد.
به گزارش تفکر،
اشاره/ ششمین سرشماری کشاورزی در استان مازندران به موازات اجرای این طرح ملی در سراسر کشور، از 12 آبان آغاز شد و با سه روز تمدید، امروز 29 آذرماه به پایان رسید. در گفتوگو با «عباس پوراسکندر» معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران و دبیر اجرایی سرشماری عمومی کشاورزی استان از اجرا، اهداف و نتایج این طرح پرسیدیم.
• هدف از اجرای طرح سرشماری کشاورزی و پیشینه اجرای چنین طرحی را توضیح دهید.
با سلام به مخاطبان شما و تشکر از پایگاه خبری تحلیلی «تفکر» لازم است بگویم آمار و دادههای آماری در حوزههای مختلف یکی از پیششرطهای توسعه است به این اعتبار سازمانی در کشور داریم به نام «مرکز آمار ایران» که وظیفه دارد دادههای آماری مختلف را جمعآوری و در اختیار نهادهای مربوط قرار بدهد.
کشاورزی هم بخش مهمی است و به امنیت غذایی کشور مربوط است و برای برنامهریزیهای کوتاهمدت و بلندمدت در این بخش لازم است اطلاعات و آمار دقیقی داشته باشیم تا در آینده نزدیک مورد استفاده قرار گیرد.
درخصوص پیشینه سرشماری کشاورزی نیز باید بگویم این سرشماری هر ده سال یکبار انجام میشود و ایران یکی از کشورهای پیشتاز در این زمینه است که نخستین سرشماری کشاورزی را در سال 1352 انجام داد و دومین سرشماری بهخاطر شرایط جنگی کشور با چند سال تأخیر در سال 67 انجام شد و پس از آن نیز در سالهای 72، 82 و 93 مجموعاً پنج سرشماری انجام گرفته بود و سرشماری امسال درحقیقت ششمین سرشماری کشور است که از 26 آبان آغاز شد تا 23 آذر و در انتها سه روز هم تمدید شد و امروز 29 آذر با موفقیت به اتمام رسید.
• در این طرح ملی کدام بخشها و با چه کیفیتی مورد شمارش قرار گرفتند؟
در سرشماری کشاورزی، مجموعه اطلاعات فعالیتهای مختلف بهرهبرداران در حوزههای «پرورش محصولات سالانه نظیر گندم، جو، شلتوک و ذرت»، «پرورش محصولات دائمی نظیر پرتقال، سیب، خرما و انگور»، «پرورش گاو و گوساله، گوسفند و بره، بز و بزغاله، گاومیش و بچه گاومیش و شتر و بچه شتر»، «کشت محصولات گلخانهای»، «پرورش آبزیان خوراکی شامل ماهیان گرمایی و سردابی و میگو»، «پرورش طیور»، «پرورش کرم ابریشم» و «پرورش زنبور عسل» جمعآوری شد.
• آیا در اجرای سرشماری کشاورزی امسال با موانع و مشکلاتی هم مواجه بودید ؟
اوایل سرشماری چند روز بارانی داشتیم و کار بسیار کُند پیش رفت و همچنین در روزهای اول، دهیاران کمکار بودند و این مشکل هم چند روز پس از آغاز کار، رفع شد و دوستان همکاری خوبی با مأموران ما داشتند و در نهایت مأموران ما به 475 هزار خانوار در استان مراجعه و 254 هزار خانوار بهرهبردار را شناسایی کردند و دادههای مربوط به فعالیت آنان ثبت شد.
یکی دیگر از موانع و مشکلات ما در این سرشماری بهرهبرداران غیرساکن بود یعنی افراد یا خانوارهایی که یکی از فعالیتهای هشتگانه موردنظر این سرشماری را در روستا دارند اما خودشان در شهر ساکن هستند. پیدا کردن این افراد هم از مواردی بود که موجب کندی کار میشد و در نهایت نیز موفق به شناسایی 50 هزار بهرهبردار غیرساکن در استان مازندران شدیم.
• چند نفر در این مدت با شما همکاری داشتند و جمعآوری اطلاعات به چه شکلی بود ؟
هزار و سی و پنج نفر درگیر این کار بودند اما مأموران اجرایی ما 380 نفر بودند و اطلاعات بهرهبرداران در تبلت ثبت میشد و پس از آن بارگذاری میشد در سامانه مرکز آمار ایران و در نهایت و پس از تأیید کارشناسان، به مرکز آمار ایران ارسال شد. ضمن اینکه لازم است تأکید کنم اطلاعات محرمانه است و دسترسی به آن بدون نام و مشخصات بهرهبرداران ممکن خواهد بود.
• حرف آخر را بگویید !
از بهرهبرداران عزیز استان که با روی باز با مأموران ما برخورد کردند قدردانی میکنم و از دهیاران، بخشداران و فرمانداران که کمک کردند تا این وظیفه ملی بهدرستی انجام شود هم تشکر میکنم و از همکاران خودم که از چند ماه قبل از آغاز سرشماری کشاورزی و همچنین تا مدتی بعد درگیر این طرح ملی هستند هم سپاس ویژه دارم و برای همه سلامت و موفقیت آرزو میکنم.
لینک کپی شد
ارسال نظرات

کیفیسازی فرآیند تولید نان
روز ۳۱ فروردین در تقویم رسمی کشور، روز ملی گندم و نان نامگذاری شده است و چه نکو خواهد بود که در این روز بزرگ، همپیمان با ابر و باد و مه و خورشید و فلک، شکرگذار و قدرشناس خالقی باشیم که مهمترین مائده آسمانی را بر سفره مردم قرار داد و با «شیوه تفکر سیستمی» به جای «کیفیسازی محصول» تلاش کنیم تا «فرآیند تولید نان» کیفیسازی شود.
فریدون امیریان

گامهای بلند دیپلماتیک ایران پس از نیمقرن
با افزایش نسبی ارزش ریال_واحد پولی کشورمان_در برابر دلار آمریکا و افت قیمت طلا، همان لحظات اول پس از مذاکره در هفته گذشته مشخص شد این گفتوگوها چه تاثیری بر اقتصاد داشته و در آینده خواهد داشت. برعکس آنچه که تندروها ادعا دارند، مذاکره را نمیتوان بههیچ عنوان غربگرایی یا خودتحقیری نام نهاد بهویژه اینکه این مذاکرات هم برابر سه اصل حکمت، عزت و مصلحت انجام میشود و هدفگذاری اصلی آن نیز رفع تحریمهاست.
عشرت کراری

مسئولیتی در آینه عبرت و امید
عدالت در توزیع خدمات را که وظیفه مهم شهرداری است در دستور کار قرار دهید و نگاهی یکسان به خیابانها و کوچه و پسکوچه بالا و پایین شهر داشته باشید و مرزها و دیوارهای بلند و ناموزون بین شمال و جنوب شهر را با کلنگ عدالت تخریب کنید و به تبعیض و نابرابری در حوزه خدمات شهری را پایان دهید.
سعید شعبانی

ویتکاف، عراقچی و شنبهی سرنوشتساز در عمان
شمارش معکوس برای رهآورد مذاکره در شنبهای سرنوشتساز در عمان، میان «عباس عراقچی» دیپلمات کارکشته و وزیر امور خارجه ایران و نیز «استیون ویتکاف» نماینده دونالد ترامپ در خاورمیانه، آغاز شده است. آمریکا و جهان نشان دادند که محتاج تعامل با ایران هستند؛ مذاکراتی که برای آنها بسیار با اهمیت و تعیینکننده است؛ همانطور که ملت ایران به هزار دلیل، خواهان این گفتوگوها و پایان تحریمها هستند. این مذاکرات شاید تعیینکنندهترین اتفاقی است که قرار است در جهان امروز بیفتد...
عشرت کراری