به گزارش تفکر،کشاورزی ارگانیک یا کشاورزی زیستی گونهای کشاورزی است که در تولید و فرآوری محصولات آن از کودهای شیمیایی، سموم، هورمونها و دستکاریهای ژنتیکی استفاده نشود و همه مراحل تقویت زمین، کاشت، مبارزه با آفات و برداشت با استفاده از نهادههای طبیعی (همچون کود زیستی، کمپوستها و حشرات) انجام میشود.
استان مازندران کانون کشاورزی و تولید غذای کشور است و بیش از 30 محصول کشاورزی در بیش از 450 هزار هکتار از اراضی این استان تولید میشود که برخی از آنها هم در کمیّت و هم در کیفیت در کشور و منطقه منحصربهفرد است و به سایر استانها ارسال یا به بازارهای منطقهای صادر میشود و برای مراقبت از سلامت غذایی، لازم است کشاورزی ارگانیک کانون توجه مردم و سیاستگذاری مدیران دولتی بهویژه جهاد کشاورزی باشد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران در پاسخ به سوال «تفکر» درخصوص کشاورزی ارگانیک در مازندران گفت: در دو سال اخیر کشت برنج به روش «icm» با هدف تولید محصول سالم و ارگانیک را در دستور کار قرار دادیم که از کود شیمیایی استفاده نمیشود و آفتکشهای شیمیایی هم حذف میشوند.
بابک مومنی با تأکید بر تقویت سلامت غذایی با کشاورزی ارگانیک ادامه داد: در سال 1402 حدود صد و سی هکتار از اراضی شالیزاری به زیر این روش رفت و در سال 1403 هم با یک جهش بزرگ، کشت برنج به این روش در سه هزار هکتار رقم خورد.
وی افزود: ما در حوزه استفاده از کودهای زیستی و آلی رویکرد جدی در ستاد تغذیه وزارت جهاد کشاورزی داریم و در سازمان جهاد کشاورزی استان هم همین رویکرد را دنبال میکنیم و برنامههای خوبی هم اجرا کردیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: هفته گذشته مجموعههای تولیدکننده انواع کودهای زیستی و آلی را در آمل جمع کردیم و نشستی با آنان داشتیم تا به جای کودهای شیمیایی، از تولیدات آنان در باغها استفاده شود.

از «گندمِ استراتژیک» تا «نانِ سیاسی»
گندم محصولی استراتژیک است به این دلیل که نان کالایی سیاسی است و اگر میبینیم دولت مقادیر قابلتوجهی یارانه به این بخش اختصاص میدهد بهخاطر تأمین نان است که کمبود آن میتواند تنشهای اجتماعی و حتی امنیتی با خود بیاورد.

عاشورا و ملتِ امام حسین(ع)
ماه محرم امسال در دیار علویان یک تفاوت با سنوات قبل داشت و آن تشییع پیکر شهدای حملات تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی بود که در شهرهای مختلف استان برگزار شد، شهدایی که اکثریت آنان غیرنظامی، زن و کودک بودند و نوع شهادت آنان نیز مانند آنچه در کربلای امام حسین(ع) رخ داد، آکنده از مظلومیت بود.

همیشه واسطهها و دلالان برنده هستند !
طی چند سال گذشته قیمت برنج طارم محلی در زمان برداشت، به حداقل خود میرسد و چند ماه پس از آنکه کشاورز، برنج تولیدی خود را با قیمت پایین فروخت و کیسههای شالی به سلامت در انبار دلالان بر زمین نشست، قیمت آن افزایش مییابد و واسطهها و دلالان برنده میشوند.
