
فرماندار مرکز مازندران در مراسم اولین برداشت مکانیزه برنج در ساری با حضور مدیران کشوری و استانی:
«مدیریت منابع آبی» اولویت نخستِ حوزه کشاورزی است
«محمدعلی نوبخت» با تأکید بر اینکه امروز مدیریت منابع آبی، اولویت نخست در حوزه کشاورزی است، سطح زیر کشت برنج را در شهرستان ۲۵ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: پیشبینی میشود ۱۵۰ هزار تن شلتوک در مزارع ساری شلتوک از شالیزارهای ساری برداشت شود.
به گزارش تفکر، فرماندار ساری با بیان جایگاه محوری مازندران در تأمین امنیت غذایی کشور گفت: مازندران تنها انبار برنج ایران نیست؛ بلکه ستون اصلی امنیت غذایی کشور به شمار میآید.
وی گفت: امروز هر خوشه برنجی که در شالیزارهای این خطه تولید میشود، حاصل تلاش، سختکوشی و همت کشاورزان پرتلاش و متعهدی است که با وجود دشواریها، به تولید ملی و خودکفایی غذایی کشور خدمت میکنند.
نماینده عالی دولت در مرکز مازندران با اشاره به پیامدهای واردات کنترلنشده برنج و تأثیر آن بر بازار داخلی تأکید کرد: حمایت از تولید داخلی و تأمین امنیت غذایی، سیاست کلان دولت خدمتگزار چهاردهم است و در این مسیر، کنترل واردات بیرویه و جلوگیری از ورود برنج خارجی در زمان برداشت داخلی، یک ضرورت اجتنابناپذیر است. کشاورزان ما نباید قربانی سیاستهای غیرکارشناسی و واردات بیحساب و کتاب شوند.
نوبخت با بیان نیازها و اولویتهای اساسی بخش کشاورزی شهرستان ساری گفت: لایروبی و مرمت آببندانها، اجرای طرحهای لاینینگ و بهسازی کانالهای کشاورزی، احداث سکوی پمپاژ آب، افزایش سهمیه کود شیمیایی، تخصیص آب برگشتی و بهسازی جادههای بین مزارع از مهمترین مطالبات کشاورزان منطقه است و تحقق این موارد مستلزم همافزایی دستگاههای اجرایی، تخصیص اعتبارات هدفمند و بهرهگیری از ظرفیتهای ملی و استانی است.
فرماندار شهرستان ساری با بیان اینکه تقویت کشاورزی یعنی سرمایهگذاری در توسعه ملی افزود: کشاورزان مازنی، نماد خوداتکایی و توسعه ملی هستند.
وی با تأکید بر لزوم مدیریت صحیح منابع آبی ادامه داد: امروز مدیریت منابع آب، اولویت نخست در حوزه کشاورزی است. هر قطره آب، سرمایهای ملی و حیاتی است که باید با نگاه علمی و بهرهگیری از روشهای نوین آبیاری و الگوهای توسعه پایدار مورد استفاده قرار گیرد. دولت چهاردهم با رویکرد جهادی، برنامههای مشخصی برای ارتقای بهرهوری آب و حمایت از کشاورزان در دست اجرا دارد.
فرماندار مرکز استان با اشاره به جایگاه شاخص شهرستان ساری در تولید برنج استان گفت: شهرستان ساری با دارا بودن ۲۵ هزار و ۳۲۲ هکتار اراضی شالیزاری، یکی از بزرگترین قطبهای تولید برنج در استان و کشور محسوب میشود. پیشبینی میشود در سال زراعی جاری، بیش از ۱۵۰ هزار تن شلتوک در این شهرستان برداشت شود که این حجم تولید، سهم بسزایی در تأمین نیاز بازار داخلی خواهد داشت.
نوبخت در پایان سخنان خود با اشاره به سیاستهای راهبردی دولت چهاردهم در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی، ضمن تقدیر از تلاشهای دکتر یونسی استاندار مازندران تصریح کرد: دولت چهاردهم با رویکردی میدانی، اقدامات مؤثری در جهت مدیریت منابع آبی و ارتقای زیرساختها انجام داده است.
گفتنی است نخستین برداشت برنج عصر سهشنبه 31 تیرماه طی مراسمی با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی، معاون استاندار مازندران، مدیرکل جهاد کشاورزی، مدیران شهرستانی و نمایندگان تشکلهای کشاورزی در روستای ماچکپشت از توابع بخش مرکزی ساری انجام شد.

«رنج نوزاد در یخچال» و لذت استخراج رمزارز
آیا ندیدید پدری که فرزند تازهمتولد شده خود را در بر بازوان خود در یخچال نگه میداشت تا از خنکای آن استفاده و دمای بدن نوزاد خود را خنک کند ؟ چرا ؟ چون در گرمای قریب به 40 درجه، برق خانه قطع شده بود و پدر از سرمای باقیمانده در داخل یخچال استفاده میکرد تا حرارت بدن نوزادش را مهار کند. در چنین شرایطی استخراج رمزارز چه لذتی دارد ؟

هشداری برای ساکنانِ فردا
فعالان زیستمحیطی، دغدغهمندان و دلسوزان نیز مانند فرماندار ساری بارها درخصوص تغییر مسیر آب «اسبهرو» بهعنوان سرشاخه اصلی که 50 درصد آب رودخانه تجن را تأمین میکند، چه با احداث سد فینسک چه بدون احداث سد و با انحراف، هشدار دادهاند اما همسایه جنوبی ما تا امروز توجهی به این هشدارها نکرده است.

از «دونوج و رتون» تا «نشای مجدد»
«سدها و آببندانهای پُر از آب» و «قیمت بالای برنج» موجب شد تعداد قابلتوجهی از شالیکاران مازندران در تدارک کشت مجدد برنج هستند و عزم خود را جزم کردند تا به صورت دونوج و رتون یا نشای مجدد، پس از دروی محصول خود طی چند روز آینده، برنجکاری برای کشت دوم را آغاز کنند.
