به گزارش تفکر، مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران با اشاره به طرح آبی ساری گفت: این طرح چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی شامل یک خط انتقال ۳.۲ کیلومتری و یک مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی همراه با زیرساختهای جانبی است.
داوودیان گفت: این طرح نقش اثرگذاری در پایدارتر شدن تأمین آب آشامیدنی شهر ساری دارد و بهرهبرداری از آن، توان تزریق آب آشامیدنی تأمین شده از سد شهید رجایی به شبکه آب شهری مرکز مازندران را ۵۰ درصد افزایش میدهد.
وی افزود: تصفیهخانه آب آشامیدنی زندهیاد سلیمبهرامی شهر ساری که سال ۱۳۹۸ به بهرهبرداری رسید، امکان تصفیه و سالمسازی یکهزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه آب را دارد، اما به دلیل کافی نبودن ظرفیت انتقال آب به شهر ساری، تاکنون فقط یکهزار لیتر بر ثانیه از این تصفیهخانه آب به شبکه آب شهر ساری تزریق میشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران در تشریح فرآیند تأمین آب آشامیدنی شهر ساری از سد شهید رجایی خاطرنشان کرد: آب مخزن سد شهید رجایی از طریق یک خط انتقال ۲۵ کیلومتری ابتدا به تصفیهخانه شهر ساری میرسد و پس از تصفیه با خط انتقال ۹ کیلومتری وارد مخزن بزرگ در ورودی جنوبی ساری میشود. برای ارتقاءِ ظرفیت خط انتقال به شبکه توزیع مرکز استان نیازمند اجرای یک خط انتقال ۳.۲ کیلومتری از منطقه باغکرمانی تا ابتدای شبکه توزیع شهری بودیم که این طرح اکنون به به بهرهبرداری رسیده است.
داوودیان درباره طرح آبرسانی به شهرستان میاندورود بهمنظور تأمین آب آشامیدنی نیز افزود: این طرح بهعنوان بخش تکمیلی طرح بزرگ آبرسانی به شهرستانهای ساری و میاندورود از سد شهید رجایی قرار است آب آشامیدنی ساکنان شهرستان میاندورود را از مخزن سد شهید رجایی و زیرساختهای وابسته به آن تأمین کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران در مراسم کلنگزنی این طرح با بیان اینکه تأمین آب آشامیدنی مازندران از آبهای سطحی در قالب یک طرح جامع با ۹ مجتمع آبرسانی تعریف و تدوین شده است، اظهار کرد: یکی از مجتمعهای تعریف شده در این طرح جامع، مجتمع آبرسانی به شهرستانهای ساری و میاندورود است که بخش آبرسانی به شهر ساری فعال است و اجرای زیرساختهای مربوط به انتقال آب به میاندورود نیز اکنون آغاز شده است.

هشداری برای ساکنانِ فردا
فعالان زیستمحیطی، دغدغهمندان و دلسوزان نیز مانند فرماندار ساری بارها درخصوص تغییر مسیر آب «اسبهرو» بهعنوان سرشاخه اصلی که 50 درصد آب رودخانه تجن را تأمین میکند، چه با احداث سد فینسک چه بدون احداث سد و با انحراف، هشدار دادهاند اما همسایه جنوبی ما تا امروز توجهی به این هشدارها نکرده است.

از «دونوج و رتون» تا «نشای مجدد»
«سدها و آببندانهای پُر از آب» و «قیمت بالای برنج» موجب شد تعداد قابلتوجهی از شالیکاران مازندران در تدارک کشت مجدد برنج هستند و عزم خود را جزم کردند تا به صورت دونوج و رتون یا نشای مجدد، پس از دروی محصول خود طی چند روز آینده، برنجکاری برای کشت دوم را آغاز کنند.

تابستان تازه به مازندران رسید !
در حالیکه بیست روز از نخستین ماه تابستان سپری شده است، تا امروز در استان مازندران شاهد گرمای تابستانی نبودیم هرچند برخی اخبار حکایت از آن دارد که طی چند روز آینده قرار است گستردهترین و شدیدترین موج گرما وارد کشور و استان مازندران شود.
