
مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای مازندران خبر داد:
کاهش 36 درصدی بارندگی در شرق مازندران در مقایسه با سال گذشته
«فرهاد خلردی» با بیان کاهش 36 درصدی بارندگی در شرق مازندران در مقایسه با سال گذشته، گفت: بارندگیهای استان مازندران در سال آبی جاری از ابتدای مهر ۱۴۰۳ تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ نسبت بهمدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد و در مقایسه با دوره درازمدت نیز هشت درصد کاهش داشته است.
به گزارش تفکر از روابط عمومی شرکت آب منطقهای مازندران، وی با بیان اینکه بارشهای ثبت شده سال آبی جاری در مازندران با آمارهای دوره درازمدت و کوتاهمدت فاصله دارد، گفت: میانگین بارندگی ثبتشده در مازندران از سال آبی جاری –یکم مهر ۱۴۰۳ تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۴- با وجود بارشهای خوبی که در اسفند و فروردین برای این استان ثبت شد، هنوز به بارندگیهای مدت مشابه سال گذشته و دوره درازمدت نرسیده است.
خلردی افزود: مجموع بارشهای ثبتشده در مازندران طی این بازه زمانی ۲۴۲ روزه ۴۴۷.۳ میلیمتر بود که ۱۵ درصد کمتر از مدت مشابه پارسال و هشت درصد کمتر از آمار بارشهای دوره درازمدت است.
مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای مازندران خاطرنشان کرد: بیشترین میزان بارندگیهای استان طبق روال هر سال در منطقه غرب استان ثبت شده است. در این منطقه طی هشت ماه پشتسر گذاشته شده از سال آبی جاری ۵۳۵.۵ میلیمتر بارندگی ثبت شد که یک درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته و پنج درصد کمتر از دوره درازمدت است.
خلردی درباره میزان بارندگی در مناطق مرکزی و شرقی مازندران نیز گفت: بارشها در مناطق مرکزی استان ۴۳۹.۱ میلیمتر بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۶ درصد و نسبت به دوره درازمدت ۶ درصد کمتر است. در منطقه شرقی استان نیز بیشترین میزان کاهش بارشها رقم خورده است. به طوری که مجموع بارندگی ثبتشده در این منطقه در این بازه زمانی ۲۴۲ روزه ۳۴۰.۱ میلیمتر بود و کاهش ۳۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته و افت ۲۴ درصدی نسبت به آمارهای دوره درازمدت را نشان میدهد.
وی با اشاره به وضعیت مناسب ذخیره آب در سدهای مازندران خاطرنشان کرد: هرچند که به لطف بارندگیهای بههنگام امسال ذخایر آبی خوبی در سدهای استان داریم، اما آمار بارندگیها نشان میدهد که باید با رعایت اصول مصرف بهینه آب، در حفظ این ذخایر آبی کوشا باشیم.

از «دونوج و رتون» تا «نشای مجدد»
«سدها و آببندانهای پُر از آب» و «قیمت بالای برنج» موجب شد تعداد قابلتوجهی از شالیکاران مازندران در تدارک کشت مجدد برنج هستند و عزم خود را جزم کردند تا به صورت دونوج و رتون یا نشای مجدد، پس از دروی محصول خود طی چند روز آینده، برنجکاری برای کشت دوم را آغاز کنند.

تابستان تازه به مازندران رسید !
در حالیکه بیست روز از نخستین ماه تابستان سپری شده است، تا امروز در استان مازندران شاهد گرمای تابستانی نبودیم هرچند برخی اخبار حکایت از آن دارد که طی چند روز آینده قرار است گستردهترین و شدیدترین موج گرما وارد کشور و استان مازندران شود.

از «گندمِ استراتژیک» تا «نانِ سیاسی»
گندم محصولی استراتژیک است به این دلیل که نان کالایی سیاسی است و اگر میبینیم دولت مقادیر قابلتوجهی یارانه به این بخش اختصاص میدهد بهخاطر تأمین نان است که کمبود آن میتواند تنشهای اجتماعی و حتی امنیتی با خود بیاورد.
