
یادداشت «محمدباقر محسنی» بر حضور نیافتنِ مدیران، فرمانداران و نمایندگان مازندران در همایش ملی «زن در تاریخ محلی ایران؛ پهنه شمال»؛
یک بیمحلی تاریخی به همایش زنان
امروز مراسم افتتاحیه این همایش در یک غربتِ بُهتآوری برگزار شد به این شکل که در همایشی ملی که پیام دو مقام ارشد دولتی یعنی «زهرا بهروزآذر» معاونت رییسجمهور در امور زنان و خانواده و «غلامرضا امیرخانی» رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و همچنین پیام «مهدی یونسی رستمی» استاندار مازندران توسط نمایندگانشان قرائت شد، حتی یک مدیرکل استانی حضور نداشت.
زنان مازندران از نظر نفوس، حدود 49 درصد کل جمعیت استان را تشکیل میدهند و از نظر تحصیل و تخصص هم همین اندازه کافی است که بگوییم که 63 درصد از شرکتکنندگان آخرین کنکور که هفته گذشته برگزار شد، بانوان بودند اما اگر میخواهید گوشهای از غربت و حاشیهنشینی زنان را در مازندران ببینید حتماً سری به همایش ملی «زن در تاریخ محلی ایران؛ پهنه شمال» بزنید.
آنان همچنین از دیرباز سهم نُمایان در فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی داشتند و امروز برخی از زنان شاخص فرهنگی مازندران، در کشور جایگاهی شناختهشده دارند هرچند سهم چندانی در کرسیهای مدیریتی و تصمیمگیری به آنان داده نمیشود.
همایش «زن در تاریخ محلی ایران؛ پهنه شمال» با آگاهی قبلی مدیران ارشد استان ازجمله شخص «مهدی یونسی رستمی» قرار شد امروز و فردا 18 و 19 اردیبهشت در ساری برگزار شود و استاندار مازندران هم سه ماه قبل در نشست با برگزارکنندگان این همایش مهم فرهنگی، بر حمایت از این برنامه تأکید کرد و گفت: «همه ظرفیتهای فرهنگی و اجرایی استان برای گردآوری آثار علمی و پژوهشی مرتبط با نقش و اثرگذاری زنان این استان و برگزاری همایش ملی «زن در تاریخ محلی ایران؛ پهنه شمال» در مازندران به کار گرفته میشود و با آمادگی کامل به برپایی هرچه بهتر این رویداد ملی علمی فرهنگی در ساری کمک میکنیم.»
منبع: ایرنا مازندران؛ 25 بهمن 1403؛ کد خبر: 85750102
امروز مراسم افتتاحیه این همایش در یک غربتِ بُهتآوری برگزار شد به این شکل که در همایشی ملی که پیام دو مقام ارشد دولتی یعنی «زهرا بهروزآذر» معاونت رییسجمهور در امور زنان و خانواده و «غلامرضا امیرخانی» رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و همچنین «مهدی یونسی رستمی» استاندار مازندران توسط نمایندگانشان قرائت شد، حتی یک مدیرکل استانی حضور نداشت.
بیاعتنایی دستگاههایی که سروکار بیشتری با زنان شاخص و نقشآفرین دارند مانند دانشگاه مازندران، آموزش و پرورش و همچنین ادارهکل آموزش فنی و حرفهای موجب شد حضور زنان نیز در این همایش چشمگیر نباشد در حالیکه با توجه به برگزاری همایش در جایی 20 کیلومتر خارج از شهر -دانشگاه علوم پزشکی پیامبر اعظم(ص)- بسیار ضرورت داشت ادارات یادشده، فرمانداریها و سایر دستگاههای اجرایی تعدادی از کارکنان زن و بانوان شاخص زیرمجموعه خود را به این همایش بفرستند.
اگر دانشگاه فرهنگیان پردیس تعدادی از دانشجومعلمان را به این همایش نمیفرستاد، حاضران در سالن محدود و منحصر به برگزارکنندگان بودند.
خوب است استاندار مازندران هم توضیح دهد منظور ایشان از اینکه «همه ظرفیت علمی و اجرایی استان را برای برگزاری این همایش به کار خواهد گرفت» دقیقاً چه بود چون این بیاعتنایی مدیران اجرایی، اگر از روی تعمد نبوده باشد، تأییدی بر این حقیقت تلخ است که زن هنوز هم تنهاست.
افتتاحیه همایش «زن در تاریخ محلی؛ پهنه شمال» به معنای واقعی کلمه، یک سرشکستگی فرهنگی برای همه مدیران ارشد استان مازندران بود و چه بسا برگزارکنندگان این همایش انرژی و انگیزه خود را برای اجرای چنین برنامههایی از دست بدهند ضمن اینکه تلاش محمد فوقی رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی مازندران و همکارانشان در برگزاری، حضور و همراهی در این همایش شایسته تقدیر است.
امیدواریم تا فردا که اختتامیه همایش برگزار خواهد شد «محدثه حسینی» و «آزاده ناظری» دو معاون بانوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، «عالیه زمانی» تنها بانوی نماینده مجلس استان، «جمیله قاییپاشا» تنها فرماندار زن و «فریبا بریمانی» تنها مدیرکل دستگاههای اجرایی زن استان در سالن مصباح دانشگاه پیامبر اعظم(ص) حاضر شوند و امیدی بدمند به جسم و جان برگزارکنندگان همایش که زنان عادی و شهروندان مسئولی هستند که عموماً با انگیزه شخصی و بدون دریافت پول، چند ماه درگیر برگزاری این همایش مُعظَم فرهنگی شدند و مانند گل، پژمرده خواهند شد اگر ببینند نتیجه تلاش آنان سالنی خالی از جمعیت است.

شما یک مشترک پرمصرف هستید!
این روزها که بخش اعظمی از خانوارها، با اقسام مشکلات مالی و معیشتی دست به گریبان هستند و هر ماه سفره آنان کوچکتر میشود؛ تحمیل رقم سنگینی بهعنوان تعرفه برق، ظلم مضاعف و ارسال پیامک به سرپرستان خانوارها با برچسب "مشترک پرمصرف" بازی با روان جامعه است.

مدیریت بحران پیش از بحران
در روزگاری که فوتبال دیگر صرفاً یک پدیده ورزشی نیست، بلکه آینهای از تحولات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و هویتی ملتهاست، نامه اخیر «محمدرضا زنوزی مطلق»؛ مالک فرهیخته باشگاه تراکتور تبریز فراسوی یک ابلاغیه مدیریتی، متنی است استراتژیک که روح بلند ایرانیت، اخلاق پهلوانی و بلوغ سیاسی را در سطرسطر خویش منعکس میسازد.

مرگ در میانهی زندگی
اینجا نه فقط برای رفتن به میدان جنگ یا سفر به قله اورست که برای رفتن برای کار روزانه در محیطی معمولی تنها چند کیلومتر دورتر از خانهات هم باید وصیتنامه بنویسی. اینجا کانون مدیران و مسئولان سربههوا است.
