
عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی:
مازندران فاقد نقشه راه یکپارچه برای توسعه پایدار است
«علی خضریان» با اشاره به سفر سهروزه اعضای کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی به استان مازندران گفت: این استان فاقد نقشه راه یکپارچه برای توسعه پایدار است و همین باعث مشکلاتی نظیر بحران پسماند و توسعه بدون در نظرگرفتن زیرساختها شده است.
به گزارش تفکر، عضو «خانه ملت» در تشریح سفر نظارتی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی به استان مازندران، گفت: کمیسیون اصل نود قانون اساسی با بررسی پروندههای موجود در کمیسیون و دیگر دادههای موجود و همچنین دریافت گزارش از دستگاههای نظارتی و قضایی به این نتیجه رسید که در حقیقت اَبَربحران استان مازندران، «بحران حکمرانی زمین و محیطزیست» است.
خضریان افزود: در ذیل این اَبَربحران، شاهد بحران کاربری زمین و تخریب سرزمین و تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و منابع طبیعی به ویلا، باغویلا، شهرک و دیگر تصرفات غیرقانونی و زمینخواری سازمانیافته توسط مافیای زمین، خرد شدن اراضی کشاورزی که تاحدود زیادی کشاورزی صنعتی را غیرممکن کرده و همچنین عدم اجرای طرحهای کاداستر و حدنگاری ملی هم هستیم که موجب بروز آسیبها و چالشهای دیگر در این استان شدهاند.
عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مسائل دیگری نظیر آلودگی، ترافیک، بحران آب و حتی سرطانزایی محیطی در ادامه بحران پسماند، فاضلاب و آلودگی محیط زیست و انباشت زباله در مراکز دفن بحرانزا مثل عمارت آمل و یا ارتفاعات انجیلسی در بابلکنار، تأخیر در بهرهبرداری از زبالهسوزها و عدم مدیریت شیرابه و همچنین نفوذ فاضلاب به سفرههای آب زیرزمینی و آلودگی آب شرب روستایی، آمار بالای سرطان معده و روده همه نتیجه ابر بحران حکمرانی و مدیریت ساختارمند در استان مازندران است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس در بخش دیگری از صحبتهای خود با انتقاد از نقض مستمر قوانین موجود مثل قانون حفاظت از جنگلها، قانون هوای پاک و ماده ۶۹ قانون برنامه ششم در خصوص حدنگار، گفت: مدیریت نتیجهمحور و کوتاهمدت و بدون در نظر گرفتن شرایط سرزمینی استان و اثرات توسعه سریع، بدون در نظر گرفتن زیرساختها بههمراه تعدد دستگاههای مسئول بدون هماهنگی و پاسخگویی از نتایج فقدان نقشه راه یکپارچه برای توسعه پایدار استان مازندران است.
وی همچنین گفت: این استان از بلاتکلیفی در مواجهه با مشکلاتی نظیر مشکل پسماند در استان که در جریان بازدیدهای نظارتی مشهود بود، رنج میبرد به نحوی که با گذشت بیش از سه دهه از این بحران هنوز راه حل علمی و درست برای برخورد با آن مشخص و اجرایی نشده است.
تصاویر خبر

از «گندمِ استراتژیک» تا «نانِ سیاسی»
گندم محصولی استراتژیک است به این دلیل که نان کالایی سیاسی است و اگر میبینیم دولت مقادیر قابلتوجهی یارانه به این بخش اختصاص میدهد بهخاطر تأمین نان است که کمبود آن میتواند تنشهای اجتماعی و حتی امنیتی با خود بیاورد.

عاشورا و ملتِ امام حسین(ع)
ماه محرم امسال در دیار علویان یک تفاوت با سنوات قبل داشت و آن تشییع پیکر شهدای حملات تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی بود که در شهرهای مختلف استان برگزار شد، شهدایی که اکثریت آنان غیرنظامی، زن و کودک بودند و نوع شهادت آنان نیز مانند آنچه در کربلای امام حسین(ع) رخ داد، آکنده از مظلومیت بود.

همیشه واسطهها و دلالان برنده هستند !
طی چند سال گذشته قیمت برنج طارم محلی در زمان برداشت، به حداقل خود میرسد و چند ماه پس از آنکه کشاورز، برنج تولیدی خود را با قیمت پایین فروخت و کیسههای شالی به سلامت در انبار دلالان بر زمین نشست، قیمت آن افزایش مییابد و واسطهها و دلالان برنده میشوند.
