
یادداشت رسیده درخصوص مراسم نکوداشت «ابوالقاسم اسماعیلپور مطلق» اسطورهشناس نامدار بابلی باحضور چهرههای برجسته فرهنگی؛
شبی که فرهنگ بر صدر نشست
پنجشنبه شب، سال نکوی بابل در بهارش پیدا شد، چرا که اهل فرهنگ بر صدر نشستند و به آنچه که شایسته مقام شامخ جامعه فضل و دانش بود به بهانه تجلیل از استاد «ابوالقاسم اسماعیلپور مطلق» همشهری اندیشمندمان ارج گذاشته شد.
بابلیهای ایراندوست و فرهنگنشان با حضور معنادار و صمیمیشان بدون آنکه تبلیغات ویژهای انجام شده باشد در آیین نکوداشت فرزند شایسته و دانشمند خود استاد «ابوالقاسم اسماعیلپور مطلق»، اسطورهشناس، ایرانپژوه و پژوهشگر برجسته سرزمین مادری، مهربانی را به بیان زیبا و هنرمندانهای که استاد ژاله آموزگار در این مراسم شرح دادند، به تصویر کشیدند.
پنجشنبه شب، سال نکوی بابل در بهارش پیدا شد، چرا که اهل فرهنگ در صدر نشستند و به آنچه که شایسته مقام شامخ جامعه فضل و دانش بود به بهانه تجلیل از استاد «ابوالقاسم اسماعیلپور» مطلق همشهری اندیشمندمان ارج گذاشته شد.
سالن اصلی زندهیاد نوشیروانی (پایگاه فرهنگ و اندیشه بابل) بسیار زودتر از ساعت رسمی آغاز نکوداشت «16»، مملو از عاشقان فرهنگ و تاریخ این مرز پرگهر گردید و خیلی زود مدعوین به طبقه فوقانی هدایت شدند و لطیف آنکه کار به اضافه کردن صندلیهای سیار رسید!
سخنرانان مهمان که خود از شخصیتهای برجسته علمی و فرهنگی کشور بودند از شکوه مراسم و استقبال بینظیر بابلیهای مهرآفرین شگفتزده شدند. پندار من این است اگر برای این آیین باشکوه شبیه کنسرتها و فیلمها، بلیط فروخته میشد نیز استقبال به همین شکل چشمگیر بود!
در این شب ارزنده و خجسته فرهنگی حاضران هنگام سخنرانیهای کوتاه اما بلیغ و دقیق، مثل کلاس درس سرپا گوش بودند تا از عمق جان با تاریخ، زبان، اساطیر و بزرگان سرزمینشان بیشتر آشنا شوند.
ادای احترام و تشویق ممتد حضار نسبت به چهرههای شاخص فرهنگی بهویژه دکتر ژاله آموزگار، استاد ابوالقاسم اسماعیلپور و استاد مهدی فلاح خوشنویس عالی مقام شهرمان انرژی مثبتی بود که چون عطر بهار نارنج جانهای شیفته و عاشق وطن را سرمست میکرد.
بدون تردید فرهنگ عامل همبستگی و تحکیم هویت ملی و اجتماعی این کهن سرزمین اهورایی بوده و تکریم بزرگان و دانشمندان که از سرمایههای گرانسنگ میهن میباشند شایسته قدرشناسی و اهتمام همگانی است چه آنکه کاربست اندیشه ایرانشهری در حکمرانی و آشنایی نسل جوان با دیرینه فرهنگی و تمدنی، مُقوّم هویت ملی و سرزمینیمان خواهد شد.
از درسهای مهم این رویداد توصیه موکد استاد ژاله آموزگار به «مهرورزی و مهربانی» بهعنوان ویژگی بارز فرهنگی و تربیتی تاریخی ایرانیان و روایت دکتر ابوالقاسم اسماعیلپور مطلق از اهمیت عشق به وطن و نقش آن در فعالیتهای فرهنگی و پژوهشی خود و شناساندن ایران بود که شایسته است در جامعه امرورزی ترویج و بازنمایی شود.
ایرج نیازآذری
۲۹ فروردین ۱۴۰۴
تصاویر خبر

گامهای بلند دیپلماتیک ایران پس از نیمقرن
با افزایش نسبی ارزش ریال_واحد پولی کشورمان_در برابر دلار آمریکا و افت قیمت طلا، همان لحظات اول پس از مذاکره در هفته گذشته مشخص شد این گفتوگوها چه تاثیری بر اقتصاد داشته و در آینده خواهد داشت. برعکس آنچه که تندروها ادعا دارند، مذاکره را نمیتوان بههیچ عنوان غربگرایی یا خودتحقیری نام نهاد بهویژه اینکه این مذاکرات هم برابر سه اصل حکمت، عزت و مصلحت انجام میشود و هدفگذاری اصلی آن نیز رفع تحریمهاست.

مسئولیتی در آینه عبرت و امید
عدالت در توزیع خدمات را که وظیفه مهم شهرداری است در دستور کار قرار دهید و نگاهی یکسان به خیابانها و کوچه و پسکوچه بالا و پایین شهر داشته باشید و مرزها و دیوارهای بلند و ناموزون بین شمال و جنوب شهر را با کلنگ عدالت تخریب کنید و به تبعیض و نابرابری در حوزه خدمات شهری را پایان دهید.

ویتکاف، عراقچی و شنبهی سرنوشتساز در عمان
شمارش معکوس برای رهآورد مذاکره در شنبهای سرنوشتساز در عمان، میان «عباس عراقچی» دیپلمات کارکشته و وزیر امور خارجه ایران و نیز «استیون ویتکاف» نماینده دونالد ترامپ در خاورمیانه، آغاز شده است. آمریکا و جهان نشان دادند که محتاج تعامل با ایران هستند؛ مذاکراتی که برای آنها بسیار با اهمیت و تعیینکننده است؛ همانطور که ملت ایران به هزار دلیل، خواهان این گفتوگوها و پایان تحریمها هستند. این مذاکرات شاید تعیینکنندهترین اتفاقی است که قرار است در جهان امروز بیفتد...
