
مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد:
57 درصد از عملیات بندری شمال کشور سهم امیرآباد است
«محمدعلی موسیپور گرجی» به سهم بندر امیرآباد در میان بنادر ساحل جنوبی دریای خزر اشاره کرد و گفت: 57 درصد تخلیه و بارگیری و عملیات بندری در بندر امیرآباد انجام میشود ضمن اینکه بیش از 90 درصد وزن صادرات استان مازندران و 74 درصد وزن صادرات بنادر شمال کشور از این بندر انجام میشود
به گزارش تفکر، «محمدعلی موسیپور» در نشست با خبرنگاران ضمن ارائه گزارشی از عملکرد مدیریت بندر امیرآباد گفت: پس از 24 سال از آغاز عملیاتی بندر امیرآباد، این مجموعه به بزرگترین بندر در حاشیه دریای خزر تبدیل شده است.
وی افزود: ظرفیت اسمی تخلیه و بارگیری بندر امیرآباد 7 و نیم میلیون تُن است اما ظرفیت عملیاتی آن در بالاترین آمار 4 میلیون تن بود و در سال 1401 که من مدیریت این مجموعه را تحویل گرفتم ظرفیت عملیاتی بندر 3 میلیون و دویست هزار تُن بود اما امروز با افتخار میگویم که به 5 میلیون و 48 هزار تُن ظرفیت تخلیه و بارگیری رسیدیم که 57 درصد رشد را نشان میدهد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد گفت: این مجموعه از نظر ظرفیتهای بهرهوری و ضریب اشغال اسکله که دو شاخصه بسیار مهم بنادر دنیا محسوب میشود بالای 95 درصد ضریب دارد و به جایی رسیدیم که نیاز به توسعه مجموعه داریم تا ترافیک را روانتر کنیم.
وی در همین زمینه گفت: برخی روزها همه اسکلههای ما پر بود و ناچار شدیم بهصورت دبل کشتی بستیم که شاید ازنظر ایمنی خوب نبوده باشد اما برای ما تأمین اقلام اساسی برابر سیاستهای کلان کشور اولویت بود.
موسیپور در همین زمینه ادامه داد: بندر امیرآباد بعد از بندر امام دومین بندر کشور برای تأمین کالاهای اساسی کشور است و طی یکی دوسال اخیر بهطور میانگین سالانه سه میلیون و نهصد هزار تن غلات و کالاهای اساسی که زنجیره غذایی کشور به این اقلام وابسته است را تأمین کردیم.
وی با اشاره به حضور بیست ساله خود در مجموعه بندر امیرآباد افزود: طی دو سالی که من در این مجموعه مدیریت دارم در حوزه بارگیری 55 درصد رشد داشتیم و در حوزه واردات 62 درصد رشد داشتیم.
موسیپور به صادرات اشاره کرد و گفت: نگاه کلان ما تحقق صادرات، ایجاد ارزش افزوده و توسعه اشتغال پایدار است و امیرآباد یکی از موفقترین بنادر و مناطق ویژهای بود که در صادرات به اهداف خود رسید و 69 درصد رشد صادرات داشته است که دستاورد خوبی است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد در همین زمینه ادامه داد: وظیفه بندر، ایجاد و تأمین زیرساختهای صادرات و واردات است اما اینکه چه کالایی باید صادر شود وظیفه ما نیست و اتاق بازرگانی، صمت و شرکتهای بخش خصوصی هستند که باید بازاریابی کنند و ما هم در کنار آنان هستیم و ضمن عارضهیابی تلاش کردیم نیازهای کشورهای همسایه را شناسایی کنیم و در اختیار این شرکتها قرار دهیم.
وی گفت: در سال 1401 صادرات سیمان ما 584 هزار تن بود و امروز به یک میلیون و 124 هزار تن رسید که رشد 92 درصدی داشتیم بهرغم اینکه در سال 1403 همه تولیدکنندگان ازجمله کارخانجات سیمان بهدلیل ناترازی انرژی قطع برق و گاز را هم تجربه میکردند.
موسیپور در ادامه به واردات کالاهای اساسی اشاره کرد و گفت: برابر برخی اخباری که من در رسانهها میبینم روزانه بین 500 تا 800 تُن مرغ از استان مازندران روانه بازار تهران میشود و تأمین نهادههای مورد نیاز مرغداریها در زمان مناسب، اهمیت محوری دارد.
وی در همین زمینه افزود: در سال 1401 یک میلیون و 836 هزار تن وارده نهاده دامی داشتیم و امروز این عدد به سهمیلیون و 105 هزار تُن رسید که 69 درصد رشد داشت ضمن اینکه در سال 1401 یک میلیون و 713 هزار تُن کالاهای اساسی از بندر وارد کشور شد اما در سال 1403 این عدد به 4 میلیون و 89 هزار تن رسید که 139 درصد رشد را نشان میدهد.
موسیپور به برخی گلایهها در مورد ترافیک کالا در بندر اشاره کرد و گفت: ما با یازده دستگاه اجرایی کار میکنیم از گمرک و استاندارد تا جهاد کشاورزی و صمت و بانک و نیروی انتظامی و پایانههای حمل و نقل و شرکتهای دریایی و بندری و وظیفه ما در بندر، تخلیه و بارگیری است و اینکه کامیون پشت در بندر منتظر میماند به عملکر ما در مجموعه بندر امیرآباد مربوط نیست و سامانه گمرکی باید پاسخگو باشد و اساساً موضوعاتی چون ورود و خروج کالا و کامیون به ما مربوط نیست.
وی در همین زمینه افزود: ما تلاش کردیم همکاری و هماهنگی این دستگاهها بیشتر شود و تا حد بسیاری هم موفق شدیم بهطوری که در سال 1401 تردد کامیون در بندر 136 هزار دستگاه بود اما در سال 1403 این تعداد به 231 هزار دستگاه رسید که رشد 70 درصدی داشته است و شما باید درنظر داشته باشید تردد این تعداد کامیون چه اندازه ایجاد اشتغال میکند و به اقتصاد استان و کشور چه کمکی میکند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد گفت: مهمترین اتفاق در این مجموعه این بود که پس از 24 سال از شروع عملیات بندر، طی دو سال متوالی رکورد عملیاتی بندر جابهجا شد یعنی در سال 1402 چهار میلیون و هفتصد و هشت هزار تن تخلیه و بارگیری ما بود و امسال با هدفگذاری که کردیم و با تفاهمنامهای که با سازمان مدیریت و برنامهریزی استان امضا شد و در شرایطی که ستاد سازمان دو تا چهار درصد رشد را برای ما پیشبینی کرده بود، ده تا دوازده درصد رشد داشتیم و 5 میلیون و 50 هزار تن ظرفیت تخلیه و بارگیری ما بود در سال 1403که رقم قابلقبولی است.
موسیپور همچنین به سهم بندر امیرآباد در میان بنادر ساحل جنوبی دریای خزر اشاره کرد و گفت: 57 درصد تخلیه و بارگیری و عملیات بندری در بندر امیرآباد انجام میشود و همین درصد نشاندهنده جایگاه این مجموعه بندری است ضمن اینکه بیش از 90 درصد وزن صادرات استان مازندران و 74 درصد وزن صادرات بنادر شمال کشور از بندر امیرآباد انجام میشود و همه تلاش ما این است که صادرات را تقویت کنیم بهخاطر اهمیتی که در ارزآوری دارد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد همچنین به صادرات مرکبات و کیوی از مسیر دریایی اشاره کرد و گفت: راهاندازی یک خط دریایی به این سادگی نیست که صبح تصمیم بگیریم و تا شب انجام شود بلکه نیاز به زیرساخت دارد و امروز با افتخار باید بگویم بندر امیرآباد 130 پلاک کانتینر یخچالی دارد و امکان تأمین 500 کانتینر بخچالی دیگر را هم دارد و شرکتهای حمل و نقل بینالمللی در حوزه صادرات مرکبات شناسایی شدند و تا اینجا، وظیفه من بود که انجام شد گام بعدی مربوط به تأمین مرکبات در آمار بالا برای بارگیری و صادرات دیگر وظیفه من نیست.
وی همچنین گفت: بیشترین مراودات تجاری بندر امیرآباد با روسیه و در رتبه دوم با قراقستان و رتبه سوم با ترکمنستان است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد در پایان ضمن قدردانی از خبرنگاران از آنان خواست بهعنوان مشاوران امین در کنار مدیریت این مجموعه حضور داشته باشند.

شِما همهی خِنا بدون !
هریک از ما شهروندان برای برخی روزهای سال برنامه مشخصی داریم چه مناسبت مذهبی باشد مثل ایام تاسوعا و عاشورا و شبهای احیا یا اعیاد باشد و روزهای خاص مثل زمان «سال تحویل» و «سیزده بهدر» که بهصورت خانوادگی یا شخصی از این فرصتها بهرهمند میشویم اما دستگاهها و بخشهایی هستند که در این روزهای خاص سال نمیتوانندکنار خانواده خود باشند چون کشیک هستند.

زگیلهای بتنی؛ مانع سرمایهگذاری مولد
غرب مازندران علیرغم ویژگیهای خاص و کمنظیر گردشگری همواره مورد توجه سرمایهگذاران در بخش املاک، مستغلات و صنعت ساختمان بوده است و نبود شیوه درست حکمرانی و بیبرنامگی دولتها در صنعت گردشکری و رواج سوداگری در بخش زمین و ملک، «سرمایهگذاری غیرمولد» و «انباشت داراییهای راکد» را به دنبال داشت که تهدیدی برای برای صنعت گردشگری و کشاورزی است.

شتابدهندههای تحول مازندران در 1404
با توجه به اهمیت و نقش گذر زمان از منظر نمادشناسی و اسطورهشناسی در فرهنگ و حکمت ایرانی آنچه در این نوشتار به آن میپردازم توجه به شروع یک سال تازه است که با تمرکز بر نوروز ۱۴۰۴ و شبهای قدر از آن به «مازندران سال جدید» نام میبرم و معتقدم بهمثابه یک مرحله گذر از ابعاد مختلف برای مازندران و مازندرانیها از اهمیت ویژهای برای نیل به تعالی و شکوفایی برخوردار است.
