
با حضور در طبیعت، نقش نگهبان را داریم و به این احساسِ مسئولیتِ وجدانی، میبالیم؛
طبیعت نباشد بشر نیز نیست // نبودِ بشر! زین بتر چیز چیست؟
هرچه با احساس مسئولیت و حساسیت، به حفظ طبیعت کمک کنیم، یعنی از فرهنگ درستِ زندگی اجتماعی برخورداریم؛ اما بیتوجهی و بیمسئولیتی در قبال محیط زیست و تهدیدهای آن، غایت بیفرهنگی محسوب میشود و این یعنی چنین افرادی در هر سطحی، شأن انسانی و شخصیت درست اجتماعی ندارند و تنها نام آدمیزاد را یدک میکشند.
به گزارش تفکر، بهار، فرصت سبزینگی، زندگی مجدد و زندهماندن را به زیباترین شکل ممکن مهیا میسازد؛ این که ما در مواجهه با این فرصت چه رفتاری داریم، ماهیت ما را فاش میکند.
هرچه با احساس مسئولیت و حساسیت، به حفظ طبیعت کمک کنیم، یعنی از فرهنگ درستِ زندگی اجتماعی برخورداریم؛
اما بیتوجهی و بیمسئولیتی در قبال محیط زیست و تهدیدهای آن، غایت بیفرهنگی محسوب میشود و این یعنی چنین افرادی در هر سطحی، شأن انسانی و شخصیت درست اجتماعی ندارند و تنها نام آدمیزاد را یدک میکشند.
این یک وظیفه عمومی و تکلیف مسلّم است تا همه در برابر سلامت طبیعت و حفاظت از جنگلها؛ این هدیههای ناب خدادادی، با تعصب و غیرت عمل کنیم.
فرزندان این خاک و نسلهای آینده نیاز به آب و هوای سالم دارند و با بیمسئولیتی ما، آینده نونهالان و کودکان این مرز و بوم، با مخاطره جدی مواجه خواهد شد.
کمترین غفلت در رفتار ما در این روزهای زیبای بهاری و بهویژه ۱۳ فروردین و تعطیلات مرتبط با این مناسبت، منجر به بروز فجایع زیستمحیطی میشود که مستقیم سلامت خودمان را بهچالش میکشد.
پس همه ما با حضور در طبیعت برای لذت و تفرج، نقش نگهبان طبیعت را داریم و به این احساسِ مسئولیتِ وجدانی، میبالیم.
عشرت کراری
مدیرمسئول وبسایت خبری_تحلیلی #تفکر
عکس: مصطفی شانهچی

شِما همهی خِنا بدون !
هریک از ما شهروندان برای برخی روزهای سال برنامه مشخصی داریم چه مناسبت مذهبی باشد مثل ایام تاسوعا و عاشورا و شبهای احیا یا اعیاد باشد و روزهای خاص مثل زمان «سال تحویل» و «سیزده بهدر» که بهصورت خانوادگی یا شخصی از این فرصتها بهرهمند میشویم اما دستگاهها و بخشهایی هستند که در این روزهای خاص سال نمیتوانندکنار خانواده خود باشند چون کشیک هستند.

زگیلهای بتنی؛ مانع سرمایهگذاری مولد
غرب مازندران علیرغم ویژگیهای خاص و کمنظیر گردشگری همواره مورد توجه سرمایهگذاران در بخش املاک، مستغلات و صنعت ساختمان بوده است و نبود شیوه درست حکمرانی و بیبرنامگی دولتها در صنعت گردشکری و رواج سوداگری در بخش زمین و ملک، «سرمایهگذاری غیرمولد» و «انباشت داراییهای راکد» را به دنبال داشت که تهدیدی برای برای صنعت گردشگری و کشاورزی است.

شتابدهندههای تحول مازندران در 1404
با توجه به اهمیت و نقش گذر زمان از منظر نمادشناسی و اسطورهشناسی در فرهنگ و حکمت ایرانی آنچه در این نوشتار به آن میپردازم توجه به شروع یک سال تازه است که با تمرکز بر نوروز ۱۴۰۴ و شبهای قدر از آن به «مازندران سال جدید» نام میبرم و معتقدم بهمثابه یک مرحله گذر از ابعاد مختلف برای مازندران و مازندرانیها از اهمیت ویژهای برای نیل به تعالی و شکوفایی برخوردار است.
