
مانند سالهای گذشته و روزِ پس از عید فطر در روستای خرکاک لفور سوادکوه شمالی برگزار میشود؛
دعوت عمومی برای حضور در جشن شیرآشپَزون
جشن شیرآشپزون امسال با حضور استاد محمدرضا اسحاقی نوازنده نامدار مازندرانی و مهدی کارگر هنرمند پرآوازه استان با اجرای نوروزخوانی و کارناوال توسط گروههای هنری برگزار خواهد شد و اجرای این جشن شاد و اصیل هم با رحمان قدمی است.
به گزارش تفکر، مراسم آئینی سنتی شیرآشپزون در روستای خرکاک افوز ار توابع شهرستان سوادکوه شمالی با حضور مسئولان شهری و فعالان فرهنگی برگزار میشود.
انتظار میرود این جشن بومی- سنتی که امسال نیز ساعت 9 صبح روزِ بعد از عید فطر برگزار می گردد، با استقبال گسترده مردم روستاهای اطراف، گردشگران و مسافران همراه شود.
در این مراسم علاوه بر پخت غذاهای سنتی مانند شیر برنج, انواع نان و شیرینیجات محلی، صنایع دستی منطقه عرضه و موسیقی بومی اجرا میشود و در پایان مراسم با شیرآش (شیربرنج) از همه مهمانان پذیرایی میشود.
برابر اعلام روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سوادکوه شمالی، جشن شیرآشپزون امسال با حضور استاد محمدرضا اسحاقی نوازنده نامدار مازندران و مهدی کارگر هنرمند پرآوازه استان با اجرای نوروزخوانی و کارناوال توسط گروههای هنری برگزار خواهد شد و اجرای این جشن شاد و اصیل هم با رحمان قدمی است.

شِما همهی خِنا بدون !
هریک از ما شهروندان برای برخی روزهای سال برنامه مشخصی داریم چه مناسبت مذهبی باشد مثل ایام تاسوعا و عاشورا و شبهای احیا یا اعیاد باشد و روزهای خاص مثل زمان «سال تحویل» و «سیزده بهدر» که بهصورت خانوادگی یا شخصی از این فرصتها بهرهمند میشویم اما دستگاهها و بخشهایی هستند که در این روزهای خاص سال نمیتوانندکنار خانواده خود باشند چون کشیک هستند.

زگیلهای بتنی؛ مانع سرمایهگذاری مولد
غرب مازندران علیرغم ویژگیهای خاص و کمنظیر گردشگری همواره مورد توجه سرمایهگذاران در بخش املاک، مستغلات و صنعت ساختمان بوده است و نبود شیوه درست حکمرانی و بیبرنامگی دولتها در صنعت گردشکری و رواج سوداگری در بخش زمین و ملک، «سرمایهگذاری غیرمولد» و «انباشت داراییهای راکد» را به دنبال داشت که تهدیدی برای برای صنعت گردشگری و کشاورزی است.

شتابدهندههای تحول مازندران در 1404
با توجه به اهمیت و نقش گذر زمان از منظر نمادشناسی و اسطورهشناسی در فرهنگ و حکمت ایرانی آنچه در این نوشتار به آن میپردازم توجه به شروع یک سال تازه است که با تمرکز بر نوروز ۱۴۰۴ و شبهای قدر از آن به «مازندران سال جدید» نام میبرم و معتقدم بهمثابه یک مرحله گذر از ابعاد مختلف برای مازندران و مازندرانیها از اهمیت ویژهای برای نیل به تعالی و شکوفایی برخوردار است.
