
مدیرعامل آب منطقهای مازندران خبر داد:
سرریز شدن آب در دو سد «آیتالله صالحی مازندرانی» و «میجران»
«حیدر داوودیان» با بیان اینکه بارشهای نخستین روزهای سال جدید موجب افزایش میزان ذخایر آب موجود در مخزن سدهای مازندران شد، گفت: سد آیتالله صالحی مازندرانی در شهرستان سوادکوه شمالی و سد میجران در رامسر سرریز شدند.
به گزارش تفکر، وی افزود: میزان آب ورودی به مخزن سد آیتالله صالحی مازندرانی در حال حاضر ۲۶ متر مکعب بر ثانیه است که احتمال افزایش این میزان با توجه به استمرار بارندگیها وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران خاطرنشان کرد: بارشهای خوبی که در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ رقم خورد سبب شد ذخیره سدهای استان نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته باشد و برای فصل کشاورزی پیشِ رو نگرانی نداشته باشیم اما این ذخیره مناسب نباید سبب بیتوجهی به رعایت مصرف بهینه آب شود.
وی گفت: انتظار داریم همه ساکنان استان با هدف حفظ ذخایر آبی نسبت به مدیریت مصرف آب توجه لازم را داشته باشند تا با ذخایر آبی مناسبی فصل کشاورزی را به پایان برسانیم و در ابتدای ماه مهر امسال به پیشواز سال آبی جدید برویم.
مدیرعامل آب منطقهای استان مازندران به آخرین وضعیت بزرگترین سد استان مازندران اشاره کرد و گفت: ذخیره آب در مخزن سد شهید رجایی هم در آستانه پُر شدن است و با توجه به ادامه بارشها پیشبینی میکنیم نیمه دوم فروردین یا نیمه نخست اردیبهشت سرریز شود.
داوودیان با اشاره به افزایش خروجی از سد به دلیل سرریز آب نسبت به سیلابی شدن جریان آب بابلرود در پاییندست سد هشدار داد و گفت: با توجه به اینکه میزان آب خروجی سد آیتالله صالحی مازندرانی در حال حاضر ۱۵ متر مکعب است به ساکنان مناطق پاییندست توصیه میشود به دلیل افزایش آب رودخانه نکات ایمنی و هشدارهای مربوط به حضور و تردد در حاشیه رودخانههای سیلابی را مد نظر قرار دهند و تا حد امکان در حاشیه رودخانه حضور نیابند.

شِما همهی خِنا بدون !
هریک از ما شهروندان برای برخی روزهای سال برنامه مشخصی داریم چه مناسبت مذهبی باشد مثل ایام تاسوعا و عاشورا و شبهای احیا یا اعیاد باشد و روزهای خاص مثل زمان «سال تحویل» و «سیزده بهدر» که بهصورت خانوادگی یا شخصی از این فرصتها بهرهمند میشویم اما دستگاهها و بخشهایی هستند که در این روزهای خاص سال نمیتوانندکنار خانواده خود باشند چون کشیک هستند.

زگیلهای بتنی؛ مانع سرمایهگذاری مولد
غرب مازندران علیرغم ویژگیهای خاص و کمنظیر گردشگری همواره مورد توجه سرمایهگذاران در بخش املاک، مستغلات و صنعت ساختمان بوده است و نبود شیوه درست حکمرانی و بیبرنامگی دولتها در صنعت گردشکری و رواج سوداگری در بخش زمین و ملک، «سرمایهگذاری غیرمولد» و «انباشت داراییهای راکد» را به دنبال داشت که تهدیدی برای برای صنعت گردشگری و کشاورزی است.

شتابدهندههای تحول مازندران در 1404
با توجه به اهمیت و نقش گذر زمان از منظر نمادشناسی و اسطورهشناسی در فرهنگ و حکمت ایرانی آنچه در این نوشتار به آن میپردازم توجه به شروع یک سال تازه است که با تمرکز بر نوروز ۱۴۰۴ و شبهای قدر از آن به «مازندران سال جدید» نام میبرم و معتقدم بهمثابه یک مرحله گذر از ابعاد مختلف برای مازندران و مازندرانیها از اهمیت ویژهای برای نیل به تعالی و شکوفایی برخوردار است.
