
رییسکل دادگستری استان مازندران ضمن گلایه از برخی کمکاریها:
جای تأسف است که مجوزِ سرمایهگذاری پس از هفت سال صادر نمیشود
«عباس پوریانی» ضمن گلایه از برخی کمکاریها گفت: سرمایهگذاری از سال ۹۶ به قصد سرمایهگذاری در مازندران تقاضا داده اما دستگاه متولی هنوز مجوز لازم را به او نداده است و این جای تاسف است و در برخی از این موارد ما ورود کردیم چون ادامه این روند موجب ناامیدی و فرار سرمایهگذار خواهد شد.
به گزارش تفکر، رییسکل دادگستری استان مازندران در نشست با خبرنگاران بهمناسبت فرارسیدن ایام دهه فجر گفت: از شما خبرنگاران قدردانی میکنم که دغدغه توسعه استان را دارید و امور را از طرف مردم پیگیری و اخبار را اطلاعرسانی میکنید.
وی ادامه داد: دفاتر خدمات الکترونیک بخش اعظمی از خدماتی که مردم نیاز دارند را عرضه میکنند و هیچ اختلالی در سامانه نداریم که خدماترسانی ما را با وقفه مواجه کند و فناوری مرکز استان مازندران دومین مرکز داده را در کشور دارد و امروز بیش از 70 درصد پروندههای ما الکترونیکی هستند و 98 درصد پرونده زندانیان هم الکترونیکی است و نیازی به حضور زندانی به دادگاه نیست جز در مواردی چون قتل عمد که نیاز به بررسیهای دقیق دارد.
پوریانی به موضوع تغییرکاربری اشاره کرد و گفت: برای جلوگیری از تغییر کاربری غیرمجاز، جهاد کشاورزی تکلیف قانونی دارد و برخی دستگاههای نظارتی دیگر هم در این زمینه مسئولیت دارند و دستگاه قضایی مسئولیت ذاتی و مستقیم در این امور ندارد اما هر جا احساس ضرورت کرد یا از دستگاه قضا خواسته شد، ورود و تلاش کردیم موانع را برداریم.
وی گفت: مازندران برخلاف ظاهر زیبایی که دارد که آن هم نعمت خداست مشکلات بسیاری دارد و وقتی وارد موضوعات مختلف میشویم میبینیم عقبماندگیهای زیادی در جایجای استان مازندران وجود دارد که حاصل کمکاری و کمتوجهی برخی مدیران دستگاههای اجرایی است.
رییسکل دادگستری استان مازندران ادامه داد: ما به همه مسئولان استان اعلام کردیم که لازم است همه مدیران همکاری کنند تا عقبماندگیها جبران شود و این موضوع در گردشگری، صنعت، جاده و راهسازی و حوزههای بسیاری دیده میشود.
وی با اشاره به اینکه صیانت از اراضی ملی و تجاوزات در استان مازندران باید کانون توجه باشد، تاکید کرد: لازم است با استفاده از همه ظرفیتها اقدام به حل مشکلات کنیم و لازم است توجه ویژهای به حوزه منابع طبیعی در مازندران شود.
عباس پوریانی به ضرورت برخورد با متجاوزان به اراضی ملی و موضوع قاچاق چوب اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از پروندههای مهم که در دادگستری با سرعت و دقت مورد رسیدگی قرار میگیرد پروندههای مربوط به این حوزه است.
رییسکل دادگستری استان مازندران در ادامه گفت: ۸۰ تا ۹۰ درصد پرونده قاچاق چوب به تعزیرات ارجاع میشود و با جریمه، مختومه میشود و جریمهها نیز چندان بازدارنده نیست و به ریاست محترم قوه پیشنهاد دادیم قانونی در این موضوع مصوب شود تا مجازاتها در این موضوع، تشدید شود و بازدارنده باشد.
پوریانی ادامه داد: در نوروز ۱۴۰۳ بیش از ۲۲ میلیون مسافر وارد مازندران شدند و در همین شلوغی و حضور مسافر شاهد بودیم برخی سارقان سابقهدار هم وارد استان میشوند و مکانی را اجاره میکنند و دست به بزهکاری میزنند که چندی قبل شاهد شهادت یکی از عوامل انتظامی بودیم.
وی در همین زمینه ادامه داد: با دادستانها و عوامل انتظامی نشستیم و با دهیاریها تعامل شد تا موارد مشکوک را به اطلاع عوامل انتظامی برسانند و اگر فرد یا افراد ناشناسی را میپذیرند حتما مدارک شناسایی از آنان بخواهند و در مجموع تلاش شد تا شاهد این نباشیم که افراد سابقهدار که در دیگر استانها جرایم خطرناک مرتکب شدند، به اسم مسافر در استان سکونت داده شوند.

از «گندمِ استراتژیک» تا «نانِ سیاسی»
گندم محصولی استراتژیک است به این دلیل که نان کالایی سیاسی است و اگر میبینیم دولت مقادیر قابلتوجهی یارانه به این بخش اختصاص میدهد بهخاطر تأمین نان است که کمبود آن میتواند تنشهای اجتماعی و حتی امنیتی با خود بیاورد.

عاشورا و ملتِ امام حسین(ع)
ماه محرم امسال در دیار علویان یک تفاوت با سنوات قبل داشت و آن تشییع پیکر شهدای حملات تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی بود که در شهرهای مختلف استان برگزار شد، شهدایی که اکثریت آنان غیرنظامی، زن و کودک بودند و نوع شهادت آنان نیز مانند آنچه در کربلای امام حسین(ع) رخ داد، آکنده از مظلومیت بود.

همیشه واسطهها و دلالان برنده هستند !
طی چند سال گذشته قیمت برنج طارم محلی در زمان برداشت، به حداقل خود میرسد و چند ماه پس از آنکه کشاورز، برنج تولیدی خود را با قیمت پایین فروخت و کیسههای شالی به سلامت در انبار دلالان بر زمین نشست، قیمت آن افزایش مییابد و واسطهها و دلالان برنده میشوند.
