
در پیوند با توصیه مدیران به برگزاری کلاس مجازی در سامانه شاد؛
شاد چیه بابا ؟!
طی چند روز گذشته که برای مدیریت ناترازی انرژی مدارس استان مازندران چهار روز پیاپی، تعطیل اعلام شد، مدیران هربار پس از اعلام این خبر، تأکید کردند که کلاسهای مجازی در سامانه شاد برگزار میشود و کاش یکبار از فرزندان دانشآموز خود بپرسند تا پاسخ بشنوند: شاد چیه بابا ؟!
به گزارش تفکر، طی چند روز گذشته که برای مدیریت ناترازی انرژی، مدارس استان مازندران چهار روز پیاپی، تعطیل اعلام شد، مدیران هربار پس از اعلام خبر تعطیلی مدارس، تأکید کردند که کلاسهای مجازی در سامانه شاد برگزار میشود و کاش یکبار از فرزندان دانشآموز خود بپرسند تا پاسخ بشنوند: شاد چیه بابا ؟!
شبکه آموزشی دانشآموز با نام اختصاری «شاد» برای نخستین بار پس از پندمی کرونا در اسفند 1398 که مدارس را به مدت دو سال تعطیل کرد، توسط متخصصان برنامهنویسی ایجاد شد. این برنامه اقدامی بسیار ارزشمند اما نارسا بود و از همان زمان هم مشکلات فنی بسیاری داشت که بخشی از آن به ساختار برنامه مربوط بود و بخشی هم به پایین بودن پهنای باند. بگذریم از این نکته تلخ که نوجوانان و جوانان بسیاری در مازندران، فاقد گوشی هوشمند بودند که لازمهی حضور در این کلاسها بود و کمیته امداد امام خمینی(ره)، انجمن خیّرین مدرسهساز و همچنین افراد حقیقی بسیاری در کارزاری مشارکت کردند که بر تأمین گوشی هوشمند یا تبلت برای دانشآموزان کمبضاعت و بیسرپرست تمرکز داشت.
در همان دوسال که کلاسها در سامانه شاد برگزار میشد اشکالات فراوانی توسط معلمان و دانشآموزان گزارش میشد و مورد توجه قرار نمیگرفت ازجمله بارگذاری فیلم در این سامانه به دشواری صورت میگرفت و معلمان ناچار بودند به بارگذاری فایلهای صوتی و متنی اکتفا یا درسنامه خود را تایپ کنند و همین ناکارآمدی شاد در اجرا و آزمون، موجب افت محسوس کیفیت آموزش شد، موضوعی که بعدها مدیران آموزش و پرورش نیز به آن اعتراف کردند و گفتند هیچ برنامه و نرمافزاری جایگزین معلم و کلاس درس نخواهد شد.
پس از آن روزهای دشوار و غمگین که آرزو داریم هرگز بازنگردد، مدیران هرگاه بناه به ضرورت، تصمیم به تعطیلی کلاس درس گرفتند، پس از اعلام این خبر، با اعتماد به نفسی عجیب، گفتند کلاس درس در سامانه شاد برگزرا خواهد شد آن هم در شرایطی که بسیاری از معلمان این سامانه را در گوشی خود ندارند و کثیری از دانشآموزان اساساً نمیدانند شاد چیست.
نکته جالب این است که ناترازی انرژی، با تعطیل کردن مدارس، دانشگاهها و مدارس، جبران نخواهد شد و تنها آثار زیانبار آن به تأخیر میافتد و دیرتر دیده میشود، تعطیلی کلاسهای درس هم اینگونه است و اُفت آموشی به دنبال دارد، اُفتی که جبران نخواهد شد هرچند ممکن است با تأخیر دیده شود.
برای آگاهی بیشتر مینویسیم هرگز کلاس درسی در سامانه شاد و بهصورت مجازی برگزار نمیشود و این نکته را هم اولیاء، هم معلمان و هم دانشآموزان میدانند اما نمیدانیم برخی مدیران چه اصراری دارند که بگویند کلاسهای مجازی در شاد برگزار میشود !

مذاکرات حرفهای در رم
همه شواهد حکایت از آن دارد که موضوع توقف کامل غنیسازی در خاک ایران مهمترین اختلافنظر بین تهران و واشنگتن است و از فحوای کلام سیدعباس عراقچی میتوان اینگونه استنباط کرد که وزیر امور خارجه عمان مأموریت دارد این موضوع را بهعنوان خط قرمز تهران با آمریکا در میان بگذارد و به راه حل مرضیالطرفین برسد.

ماندگاری فرهنگ در قدرشناسی از بزرگان است
برای ما که در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه استان حضور داریم و بسیاری از سرمایههای انسانی و معنوی این حوزه را میشناسیم «نخستین همایش چهرههای ماندگار فرهنگ، هنر و رسانه مازندران»، گامی ارزشمند بود که محمد محمدی و همکارانش در ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به شکلی مناسب و درخور آن را برگزار کردند هرچند باید اذعان کرد که بخش چهرههای رسانه، آنچنان که باید، دیده نشد و گلایههایی هست.

بیم و امیدهای راند چهارم
دور چهارم مذاکرات، علیرغم مخالفتها و سنگاندازیهای بسیار، یکشنبه ۲۱ اردیبهشت در مسقط عمان ادامه خواهد یافت؛ بنابر گفتههای برخی منابع، این دور از گفتوگوها، ترکیبی از مذاکرات مستقیم و غیرمستقیم خواهد بود. پخش خبرهایی انحرافی مانند تغییر نام خلیجهمیشهفارس بهمثابه دروغ ۱۳ بیشتر شبیه یک بازی روانی بود که موجی عجیب در فضای مجازی بهپا کرد...
