به گزارش تفکر، روح عباس یمینی شریف شاد با آن شعر ساده و پرمایهی «من یار مهربانم؛ دانا و خوشبیانم» که نام مستعاری برای «کتاب» انتخاب کرد که در حافظه جمعی ما به ثبت رسید گویا که بر سنگی ستبر حک شده باشد.
البته نگاه و نگرشی که این شاعر فقید در قالب کلماتی ساده و رسا درخصوص کتاب ریخت، در تاریخ ما مسبوق به سابقه است ازجمله اینکه «صاحب بن عبّاد» وزیر آل بویه هر گاه به سفر میرفت، سیزده شتر کتاب با خود میبرد تا زمان را کوتاه کند و با جریان سیال دانش زمان خود، قطع ارتباط نکند. آن مرد گرامی و ارجمند میدانست دانایی میتواند به آگاهی منجر شود و آگاهی به رشد.
ارزش مطالعه و خواندن، قداست کتاب و منزلت دانش، موضوعی نیست که برای کسی نیاز به اثبات و ثبوت داشته باشد و بهقول برخی اهل فلسفه، تصور آن موجب تصدیق است اما از چند دهه قبل، دولتهای مدرن برای دسترسی آسان همه شهروندان بهویژه جوانان و نوجوانان، دانشجویان و دانشآموزان، کتابخانههای عمومی ساختند تا شوق به کتاب و مطالعه بهخاطر عدم دسترسی به کتب موردعلاقه، خاموش نشود.
فلسفه تأسیس ادارهکل کتابخانههای عمومی در استانها نیز همین بود، یعنی ساخت تالار مطالعه عمومی، تأمین بخشی از کتب مورد نیاز و همچنین ایجاد فضایی آرام که میل به خواندن را در انسان اعم از مرد و زن و پیر و جوان برانگیزاند.
استان مازندران بهرغم اینکه از نرخ میانگین سواد بالاتری در مقایسه با دیگر استانها برخوردار است، اما بهنظر میآید از نظر فضای کتابخانه و همچنین تنوع و تعداد کتابهای موجود، اوضاع مناسبی ندارد و این چیزی نیست که ادعای ما باشد بلکه ساعاتی قبل سرکار خانم سکینه خاتون مهدیانپور مدیرکل کتابخانههای عمومی استان نیز بر آن تأکید کرد و حتی گفت چندین شهر در مازندران حتی یک کتابخانه عمومی ندارند.
نکته دیگری که باید بر این سخن مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران اضافه کرد این است که توجه به نسخههای جدید ازجمله کتابخانه آنلاین یا برخط و همچنین نسخههای صوتی که این روزها بسیار مورد توجه زنان خانهدار و همچنین میانسالان و سالمندان است، در دسترس نیست، راهکارهایی که هم دورزدن مشکل گرانی کتاب است و هم با ذائقه نسل جدید همخوانی دارد.
آینده هر کشوری با سلاح دانش ساخته میشود و تردد مستمر در سالن مطالعه و مواجهه روزانه با کتاب، یکی از روشهایی است که سطح دانش و آگاهی جامعه را افزایش میدهد و امیدواریم ادارهکل کتابخانههای استان بهموازات اینکه پیگیر تکمیل کتابخانه عمومی ساری است به ایجاد تالار مطالعه مجازی در استان هم فکر کند و این یادگار ارزشمند را از خود در مازندران برجای بگذارد.

مذاکرات حرفهای در رم
همه شواهد حکایت از آن دارد که موضوع توقف کامل غنیسازی در خاک ایران مهمترین اختلافنظر بین تهران و واشنگتن است و از فحوای کلام سیدعباس عراقچی میتوان اینگونه استنباط کرد که وزیر امور خارجه عمان مأموریت دارد این موضوع را بهعنوان خط قرمز تهران با آمریکا در میان بگذارد و به راه حل مرضیالطرفین برسد.

ماندگاری فرهنگ در قدرشناسی از بزرگان است
برای ما که در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه استان حضور داریم و بسیاری از سرمایههای انسانی و معنوی این حوزه را میشناسیم «نخستین همایش چهرههای ماندگار فرهنگ، هنر و رسانه مازندران»، گامی ارزشمند بود که محمد محمدی و همکارانش در ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به شکلی مناسب و درخور آن را برگزار کردند هرچند باید اذعان کرد که بخش چهرههای رسانه، آنچنان که باید، دیده نشد و گلایههایی هست.

بیم و امیدهای راند چهارم
دور چهارم مذاکرات، علیرغم مخالفتها و سنگاندازیهای بسیار، یکشنبه ۲۱ اردیبهشت در مسقط عمان ادامه خواهد یافت؛ بنابر گفتههای برخی منابع، این دور از گفتوگوها، ترکیبی از مذاکرات مستقیم و غیرمستقیم خواهد بود. پخش خبرهایی انحرافی مانند تغییر نام خلیجهمیشهفارس بهمثابه دروغ ۱۳ بیشتر شبیه یک بازی روانی بود که موجی عجیب در فضای مجازی بهپا کرد...
