کد خبر : 5838
زمان انتشار : 1404/03/31 |
شالیزارهای دشت هراز در معرض تنش آبی
مدیر بهره‌برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران هشدار داد:

شالیزارهای دشت هراز در معرض تنش آبی

«جواد دادویه» با اشاره به این‌که میانگین آورد رودخانه هراز در روزهای اخیر از ۳۰ متر مکعب بر ثانیه به ۲۰ متر مکعب بر ثانیه رسیده، گفت: این احتمال وجود دارد که در صورت استمرار کاهش آوردِ آب این رودخانه، حدود پنج هزار هکتار از کشتزارهای دشت هراز در شهرستان‌های بابلسر، فریدونکنار و محمودآباد دچار تنش آبی شوند.

به گزارش تفکر، مدیر بهره‌برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که توزیع آب کشاورزی از سدها و آب‌بندان‌های مازندران از نخستین روزهای اردیبهشت آغاز شد، گفت: از ابتدای فصل کشاورزی تاکنون بیش از ۲۲۵ میلیون متر مکعب آب از سدها و آب‌بندان‌های مازندران برای مصارف کشاورزی برداشت شد.

دادویه گفت: ابتدای فصل کشاورزی جاری مجموع آب ذخیره شده در ۱۰ سد فعال و بهره‌برداری شده مازندران حدود ۳۲۵ میلیون متر مکعب بود که تاکنون بیش از ۱۲۰ میلیون متر مکعب یعنی حدود ۳۷ درصد از این میزان آب، برای آبیاری کشتزارهای سراسر استان رهاسازی شده است.

وی با اشاره به نقش مهم آب‌بندان‌های مازندران در تامین آب کشاورزی نیز گفت: بر اساس آمارها یک‌هزار و ۳۴ قطعه آب‌بندان با مجموع مساحت حدود ۱۶ هزار هکتار و حجم ذخیره ۴۰۵ میلیون متر مکعب در مازندران وجود دارد که در ابتدای فصل کشاورزی جاری نزدیک به ۳۷۰ میلیون متر مکعب یعنی حدود ۹۱ درصد از ظرفیت این سازه‌های بومی پر شده بود و تاکنون حدود ۱۰۵ میلیون متر مکعب آب از آب‌بندان‌های مازندران برای مصارف کشاورزی برداشت شده است.

مدیر بهره‌برداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اشاره به کاهش بارندگی‌های مازندران در سال آبی جاری نسبت به دوره درازمدت خاطرنشان کرد: در صورت استمرار کاهش بارش‌ها و افزایش دما این احتمال وجود دارد که در برخی مناطق استان به‌ویژه شرق مازندران شاهد بروز تنش آبی باشیم که البته اقدامات و برنامه‌ریزی‌های لازم برای پیشگیری از خسارات در این مناطق با کمک و همراهی کشاورزان در حال انجام است.

وی تصریح کرد: کشور در پنجمین سال خشکسالی قرار دارد و هر چند که مازندران امسال وضعیت آبی مناسبی دارد، اما اگر مدیریت درستی بر منابع آبی موجود نداشته باشیم ممکن است در سال آینده شاهد افزایش تنش آبی در استان باشیم. بنابراین توصیه و تاکید می‌شود که کشاورزان در مدیریت مصرف آب نهایت همکاری را داشته باشند تا با ذخیره آبی مناسبی سال آبی جدید را آغاز کنیم.

لینک کپی شد
ارسال نظرات
یادداشت