کد خبر : 4630
زمان انتشار : 1404/02/07 |
استمرار وضعیت فعلی در مدیریت بنادر کشور، قابل پذیرش نیست
رئیس‌جمهور پزشکیان پس از حادثه تلخ انفجار در بندر شهید رجایی، با حضور در استان هرمزگان تصریح کرد

استمرار وضعیت فعلی در مدیریت بنادر کشور، قابل پذیرش نیست

حادثه تلخ و تاسف‌بار انفجار در بندر شهید رجایی شهرستان بندرعباس، از دیروز تاکنون موجی از اندوه و نگرانی را در کشور برانگیخت. از احساس همدردی اجتماعی برای آسیب‌دیدگان و از‌دست‌رفتگان، تا نگرانی‌هایی برای کمبود خون جهت مداوای مصدومان و همینطور دغدغه‌هایی به جهت آسیب‌هایی که به زیرساخت‌های اسکله و به‌تبع آن به بخش‌های مربوط به اقتصاد و ادامه کار پرسنل وارد آمده است. امروز ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس‌جمهور به جنوب رفت؛ در جلسه ویژه ستاد مدیریت بحران استان هرمزگان شرکت کرد و در خصوص این فاجعه به این موارد اشاره کرد:

به گزارش تفکر، 

حادثه تلخ و تاسف‌بار انفجار در بندر شهید رجایی شهرستان بندرعباس، از دیروز تاکنون موجی از اندوه و نگرانی را در کشور برانگیخت.

 

از احساس همدردی اجتماعی برای آسیب‌دیدگان و از‌دست‌رفتگان، تا نگرانی‌هایی برای کمبود خون جهت مداوای مصدومان و همینطور دغدغه‌هایی به جهت آسیب‌هایی که به زیرساخت‌های اسکله و به‌تبع آن به بخش‌های مربوط به اقتصاد و ادامه کار پرسنل وارد آمده است.

 

امروز ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس‌جمهور به جنوب رفت؛ در جلسه ویژه ستاد مدیریت بحران استان هرمزگان شرکت کرد و در خصوص این فاجعه به این موارد اشاره کرد:

 

■حادثه پیش‌آمده تلخ و تأسف‌بار است؛ حادثه‌ای که نباید اتفاق می‌افتاد، رخ داد، هر چند وقوع چنین حوادثی در دنیا حتی در کشورهای پیشرفته نیز سابقه دارد.

 

▪︎بنی‌آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند، چو عضوی به درد آورد روزگار، دگر عضوها را نماند قرار؛ اگر نسبت به محنت و رنج دیگران بی‌تفاوت باشیم، شایسته نام آدمی نخواهیم بود. حادثه‌ای که امروز رخ داده، داغی بر دل همه ما گذاشته است.

 

¤اولویت نخست این است که آتش‌سوزی مهار شود و از گسترش خسارت جلوگیری به عمل آید. بررسی دلایل وقوع حادثه و پیش‌بینی راهکارهای پیشگیرانه برای آینده، مرحله بعدی کار است.

 

▪︎نباید اجازه داد حتی یک دهم این حجم کانتینر بدون ساماندهی در بنادر باقی بماند؛ نگهداری بلندمدت ۱۲۰ هزار تا ۱۴۰ هزار کانتینر در این بندر قابل قبول نیست. نباید کالاهایی که وارد می‌شوند ماه‌ها در بندر باقی بمانند؛ باید فرآیند ترخیص تسریع شود.

 

¤ضروری است که یک مطالعه تطبیقی درباره مدیریت بنادر در کشورهای پیشرفته انجام و راهکارهای اصلاحی با کمک دانشگاهیان، کارشناسان و مدیران باتجربه، تدوین شود.

 

▪︎مطالعات تطبیقی باید ظرف یکی دو هفته جمع‌بندی تا در جلسه آتی با حضور مسئولان استان، تصمیمات نهایی در این زمینه اتخاذ شود.

 

¤باید پیگیری‌های لازم در خصوص خانواده جان‌باختگان و آسیب‌دیدگان این حادثه انجام شود. هر کمکی که دولت باید ارائه دهد، جمع‌بندی شود تا تمهیدات لازم برای جبران مشکلات اتخاذ گردد.

 

▪︎تکمیل پروژه‌های بیمارستانی در اولویت قرار دارد و قطعاً این طرح‌ها به پایان خواهد رسید. 

 

□برای تربیت نیروی انسانی مورد نیاز نیز برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده است.

 

¤از تمامی عزیزانی که در مدیریت این حادثه حضور فعال داشتند، سپاسگزارم؛ از نظامیان، مردم عادی، آتش‌نشانان، عوامل شهرداری، فرمانداری، بخشداری، نمایندگان مجلس، استاندار محترم، معاونین، هلال احمر، و مسئولان بهداشت و درمان.

 

▪︎پس از اتمام عملیات امدادی باید مشکلات موجود شناسایی و برای رفع آنها راهکار ارائه شود. هر جا در استان امکان رفع مشکلات وجود نداشت، دولت از مرکز وارد عمل خواهد شد و همکاری لازم را خواهد داشت.

 

¤هیچ کوتاهی‌ای در این مسیر صورت نخواهد گرفت. هر اقدامی که بتوان برای تسریع در بازسازی و بهبود اوضاع انجام شود، انجام خواهد شد.

 

▪︎امیدواریم با تقویت مدیریت بحران، همدلی و همراهی موجود، مشکلات ناشی از حادثه اخیر در کوتاه‌ترین زمان ممکن برطرف شود و با فراهم کردن امکانات و تجهیزات بیشتر، مدیریت بحران در آینده بهتر و کارآمدتر صورت گیرد.

لینک کپی شد
ارسال نظرات
یادداشت