
در پیوند با سخنان معاون رییسجمهوری مبنی بر «ارجاع پرونده زباله بابل به کارگروه ملی پسماند»؛
پسماند بابل و بوروکراسی اداری
امروز معاون رییسجمهوری و رییس سازمان حفاظت محیطزیست کشور برای سفری کوتاه به بابل آمد. سرکار خانم «شینا انصاری» در بخشی از سخنان خود که در خبرگزاریهای رسمی آمده است از معضل پسماند در استانهای شمالی با عنوان «اَبَرچالش» یاد کرد و گفت پرونده زباله بابل به کارگروه ملی پسماند ارجاع شد.
«مجید عرب فیروزجایی» در تفکر نوشت: البته ما نیز در تحلیلهای رسانهای خود هشدار داده بودیم که حل مشکل زباله بابل در شهرستان و استان به بنبست رسیده است و نیاز است با مداخله وزارت کشور، این موضوع با قید فوریت و بهصورت دستوری مورد رسیدگی قرار گیرد.
ارجاع پرونده زباله بابل به یک کارگروه ملی نشان میدهد اراده حل مسأله در میان مدیران وجود دارد اما به نظر ما یک نکته مورد غفلت واقع شد و آن زمان است.
در شرایطی که ماه مبارک رمضان فرا رسید و تنها چند روز تا نوروز و حضور مسافران در سطح شهرستان زمان مانده است، ارجاع پرونده زباله به کارگروه ملی پسماند که احتمالاً نزدیکترین جلسه آن پایان فروردینماه باشد، دوراندیشانه نیست و بیم آن داریم که پسماند بابل که به یک کلاف سردرگم تبدیل شده و در نقاط مختلف شهر، تجمیع زباله را میبینیم در چرخه بوروکراسی اداری و جلسات بیحاصل افتد.
ارجاع پرونده زباله بابل به کارگروه ملی پسماند اقدام خوبی است اما قبل از آن باید مکان و سایتی را برای انتقال زبالههایی که در سطح شهر رها شدهاند، تعیین و مشکل را در کوتاهزمان تدبیرکرد.
امروز همه دلسوزان شهر و فعالان رسانه نگران هستند که تا برگزاری جلسه موردنظر در تهران، تکلیف سکوی انتقال زباله در شهر بابل که مملو از زباله است و همچنین بوی نامطبوعی که در معابر و خیابانهای مختلف شهر نگاه و مشام هر عابری را میآزارد و سلامت عمومی را به مخاطره انداخته است، چه خواهد شد ؟
نکته مهم بعدی استفاده از همه ظرفیتهای ملی و محلی برای مدیریت پسماند است ازجمله افرادی چون دکتر مفید غلامی از سرمایههای انسانی بابل که بهعنوان نماینده معاون رئیسجمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه در مدیریت پسماند استانهای شمالی حضور دارد و میتواند بر حل این معضل بزرگ در کوتاهمدت موثر باشد.
نکته پایانی کمکاری و ترکفعلی است که در گذشته درخصوص مدیریت پسماند در شهرستان بابل صورت گرفت و امروز آنهایی که در گذشته در تریبون ها با تحریک مردم، سد راه سرمایهگذار شدند باید به افکار عمومی پاسخگو باشند و ما در نوشتار بعدی به این موضوع نیز خواهیم پرداخت و سراغ آنهايی خواهیم رفت که در سال ۹۰ با سوءاستفاده از تریبونهایی که در اختیار داشتند به تحریک مردم پرداختند و مانع از احداث کارخانه زبالهسوز در بابل شدند.

از «گندمِ استراتژیک» تا «نانِ سیاسی»
گندم محصولی استراتژیک است به این دلیل که نان کالایی سیاسی است و اگر میبینیم دولت مقادیر قابلتوجهی یارانه به این بخش اختصاص میدهد بهخاطر تأمین نان است که کمبود آن میتواند تنشهای اجتماعی و حتی امنیتی با خود بیاورد.

عاشورا و ملتِ امام حسین(ع)
ماه محرم امسال در دیار علویان یک تفاوت با سنوات قبل داشت و آن تشییع پیکر شهدای حملات تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی بود که در شهرهای مختلف استان برگزار شد، شهدایی که اکثریت آنان غیرنظامی، زن و کودک بودند و نوع شهادت آنان نیز مانند آنچه در کربلای امام حسین(ع) رخ داد، آکنده از مظلومیت بود.

همیشه واسطهها و دلالان برنده هستند !
طی چند سال گذشته قیمت برنج طارم محلی در زمان برداشت، به حداقل خود میرسد و چند ماه پس از آنکه کشاورز، برنج تولیدی خود را با قیمت پایین فروخت و کیسههای شالی به سلامت در انبار دلالان بر زمین نشست، قیمت آن افزایش مییابد و واسطهها و دلالان برنده میشوند.
