تصریح رییس خانه صمت مازندران درخصوص صدور مجوز برای نمایندگی اتاق بازرگانی تنکابن:
ایجاد نمایندگیهای اتاق، فرار به جلو برای اجرانکردن قانون
«سید مجتبی رضوی» درخصوص کلنگزنی نمایندگی اتاق بازرگانی غرب استان در تنکابن گفت: برابر قانون هر شهری با 25 کارت بازرگانی، میتواند اتاق مستقل داشته باشد اما مدیران اتاق ایران توجهی به اجرای این بخش از قانون ندارند و تلاش دارند با اعطای نمایندگی-مانند آنچه که در تنکابن انجام شد-، از صدور مجوز برای اتاقهای بازرگانی شهرستانی طفره بروند.
به گزارش تفکر، دو روز قبل و با حضور «پیام باقری» نایبرییس اتاق ایران، «شمسالدین حسینی» نماینده شهرستان و مدیران استانی و شهری در تنکابن، کلنگ احداث نمایندگی اتاق بازرگانی بر زمین زده شد.
این اتفاق البته میتواند مبارک باشد و فعالیت تجار و بازرگانان منطقه غرب مازندران را تسهیل کند اما سوالی برای افکار عمومی ایجاد شد مبنی بر اینکه اگر اتاقی غیر از اتاق بازرگانی استانی در مازندران مورد نیاز بود، آمل بهعنوان کانون اصلی فعالیت سرمایهگذاران و بخش خصوصی اصیل بیش از دیگر شهرها به چنین اتاقی نیاز داشت و از چند سال قبل هم استقلال اتاق بازرگانی آمل در برخی جلسات طرح میشد.
«سید مجتبی رضوی» رییس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران و نایبرییس خانه صمت کشور درخصوص کلنگزنی نمایندگی اتاق بازرگانی غرب استان در تنکابن و همچنین نیازی که برای تأسیس اتاق مستقل در آمل همواره طرح میشد به «تفکر» گفت: ما چیزی به نام اتاق بازرگانی مازندران نداریم، ما در مرکز استان مازندران، «اتاق بازرگانی ساری» داریم.
مجتبی رضوی گفت: البته این موضوع مختص مازندران نیست و در سراسر کشور اتاق بازرگانی به نام استانها نیست بلکه به نام شهرها است و در حال حاضر ما 31 استان در کشور داریم اما 34 اتاق بازرگانی داریم به این دلیل که در استان اصفهان، «اتاق بازرگانی اصفهان« و «اتاق بازرگانی کاشان» را داریم و در استان خوزستان هم «اتاق بازرگانی اهواز»، «اتاق بازرگانی خرمشهر» و «اتاق بازرگانی آبادان» مجوز فعالیت دارند.
وی ادامه داد: برابر قانون، هر شهری که بیش از 25 کارت بازرگانی داشته باشد، مجاز است اتاق مستقل داشته باشد اما دوستان این عدد را اصلاح نکردند و مثلاً تعداد را بالا ببرند و ضمناً اجازه هم نمیدهند که اتاقهای بازرگانی موازی در بقیه شهرها فعال شود چون باور دارند با افزایش اتاقهای بازرگانی، کنترل و اداره آنها هم دشوار میشود -البته استدلالی است که آقایان دارند-.
نایبرییس خانه صمت ایران ادامه داد: اعطای مجوز برای ایجاد نمایندگی اتاقها مانند آنچه که در تنکابن رقم خورد، در حقیقت فرار به جلوی مدیران اتاق ایران است تا این بخش از قانون را اجرا نکنند.
وی ادامه داد: پس درخصوص ممنوعیت صدور مجوز باید گفت اتاق بازرگانی کشور یک کار غیرقانونی انجام میدهد و به شهرهایی که بیش از 25 کارت بازرگانی دارد، اجازه تأسیس اتاق مستقل را نمیدهد و این هم تخلفی است که همه میدانند و تمکین کردند.
دکتر رضوی افزود: در استان مازندران با توجه به اینکه عمده کارتهای بازرگانی و صنعتی استان در آمل مستقر است، در زمان روسای قبلی اتاق و در زمان نمایندگان قبلی، تلاش شد که آمل اتاق بازرگانی مستقلی داشته باشد و این شهر هم نمایندگی دارد.
رییس خانه صمت مازندران ادامه داد: برای غرب استان مازندران نیز دست به این کار زدند تا کارهای اداری مربوط به اتاق تسریع شود و با تلاش نماینده مردم تنکابن و رامسر موفق شدند مجوز نمایندگی را برای تنکابن بگیرند و دو روز قبل هم شاهد کلنگزنی این مجموعه بودیم که شما هم در جریان هستید.
نایبرییس خانه صمت کشور افزود: ما از ایجاد این نمایندگیها استقبال میکنیم اما باور داریم توجه به بازارهای منطقهای و گسترش مراودات تجاری با طرفهای خارجی باید در اولویت باشد.
رضوی درخصوص میزان اثرگذاری چنین اقدامی بر افزایش تراز تجاری و صادرات استان نیز گفت: بازگشایی این دفتر تأثیری بر این موارد نخواهد داشت و بیشتر اقدامی برای نمایش عملکرد سیاسیون و نمایندگان مجلس است چون در این نمایندگی، تنها برخی امور اداری مربوط به صدور کارت و هندلینگ انجام میشود نه بیشتر.