کد خبر : 1298
زمان انتشار : 1403/11/01 |
با یکی از چالش‌های بزرگ قرن روبه‌روییم
تحلیل «تفکر» بر انتصاب مدیرکل جدید منابع طبیعی مازندران- ساری؛

با یکی از چالش‌های بزرگ قرن روبه‌روییم

روز گذشته مدیرکل منابع طبیعی استان مازندران- منطقه ساری معارفه شد و «موسی مقیمی مهر» جای خود را به «علی باقری جامخانه» داد و مناسب دیدیم چند نکته هم به‌عنوان هشدار و هم به‌عنوان توصیه برای سرپرست جدید بنویسیم.

به گزارش تفکر، سال‌ها پیش شبی کابوسی دیدم که هرگز نتوانستم فراموشش کنم، خواب دیدم مادرم بیماری صعب‌العلاج دارد و در بستری در خانه قدیمی‌مان افتاده است و من تنها کسی هستم که برایش مانده‌ام و پرستاری مادرم را می‌کنم. جای‌جای بدن مادر، زخم‌هایی عمیق و خوفناک دارد، زخم‌بسترهایی که بی‌شباهت به حفره‌های روی سطح ماه نیست، بدنش را پوشانده اما قلبش خوب می‌زند و هنوز زنده است و دکتر هر روز یک زنیبل مرهم و ضماد می‌آورد که به زخمش بزنم، دکتر که می‌رود من هیچ کاری برای مادرم نمی‌کنم، جز نگاه و آه و دائم یک منِ دیگر در درونم از من می‌پرسد کدام دارو را به کجای زخم بزنم که خودم نمیرم ..... و این وضعیت مادرِ طبیعت است، این وضعیت منابع طبیعی و محیط‌زیست ماست.

روز گذشته مدیرکل منابع طبیعی استان مازندران- منطقه ساری معارفه شد و «موسی مقیمی مهر» جای خود را به «علی باقری جامخانه» داد و مناسب دیدیم چند نکته هم به‌عنوان هشدار و هم به‌عنوان توصیه برای سرپرست جدید بنویسیم.

نکته اول این‌که هنوز ضربه‌ای که پس از ماجرای جنگل الیمالات نور و همچنین عزل و دستگیری «سید علی علوی» مدیرکل پیشین اداره‌کل منابع طبیعی مازندران به افکار عمومی وارد شد، جبران نشد و هنوز مدیران این مجموعه برای افکار عمومی تشریح نکردند که چرا مدیرکلی که باید نگهبان عرصه‌های طبیعی باشد با اجازه و اشاره چه کسی مجوز قطع درخت در آن منطقه را به کدام شرکت داد و آن شرکت به کجا وصل بود  و توقع از سرپرست جدید این است که این موضوعات را برای مردم تبیین کند.

نکته دوم این است که منابع طبیعی از دو سو در تهدید است نخست اتفاقاتی چون آتش‌سوزی و دوم برداشت‌های غیرقانونی که گاه مانند ماجرای جنگل الیمالات حالت شبیخون به دل جنگل‌های هیرکانی را دارند.
جای تأسف است که طی چند دهه اخیر، هم حجم آتش‌سوزی و هم سطح دست‌اندازی به منابع طبیعی افزایش چشم‌گیری داشته است و دلیل اصلی آن نیز سلطه و حضور انسان است.

  این موضوع را «نقی شعبانیان» معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور این‌گونه بیان کرد که: «با یکی از چالش‌های بزرگ قرن در حوزه منابع طبیعی روبه‌رو هستیم و مشکلات زیست‌محیطی، فرسایش خاک و ریزگردها از جمله چالش‌ها است.»

نکته مهم بعدی این است که برخی گزارش‌هایی که به ما می‌رسد حکایت از آن دارد که در مواردی، افرادی از داخل سیستم با قاچاقچیان چوب همراهی و همکاری دارند و ماجرای عزل و دستگیری مدیرکل پیشین نیز ثابت می‌کند بخشی از این گزارش‌ها، قرین به صحت است و نباید همه آن را شایعه و خلاف واقع دانست. 

سرپرست جدید که چندین سال ریاست منابع طبیعی شهرستان‌ها و مدتی نیز در اداره بازرسی همین دستگاه، مسئولیت داشت، بهتر از هر کسی به مسیرهای تخلف درون‌سازمانی اشراف دارد و لازم است با آغاز مأموریت دشوار خود، تنها به برخورد با متجاوزان عمومی اکتفا نکند و تلاش کند عوامل تخلّف در درون سازمان را نیز شناسایی و با آنان برخورد کند.

نکته آخر این‌که طبیعت، مادر همه گونه‌های زیستی بر کره زمین ازجمله انسان است و همه ما برای صیانت از منابع طبیعی و همچنین محیط‌زیست یک مأموریت عام داریم و در کنار اداره‌کل منابع طبیعی استان هستیم و از مدیرکل جدید نیز توقع داریم پیوست رسانه‌ای کار خود را فراموش نکند.     

لینک کپی شد
ارسال نظرات
یادداشت