
تحلیل «تفکر» بر خبر برگزاری یک جشنواره بینالمللی در مرکز مازندران؛
شورای اداری به صرفِ «دمنوش»
فرماندار ساری در آخرین جلسه شورای اداری مازندران که امروز -پنجشنبه- برگزار شد به برگزاری جشنوارهای بینالمللی در مرکز استان اشاره کرد که شاید برای برخی مایه شوخی و خنده باشد و آن را مایه طنز قرار دهند در حالیکه حقیقتاً اینگونه نیست و موضوع بسیار جدی است.
به گزارش تفکر، فرماندار ساری در آخرین جلسه شورای اداری مازندران که امروز -پنجشنبه- برگزار شد به برگزاری جشنوارهای بینالمللی در مرکز استان اشاره کرد که شاید برای برخی مایه شوخی و خنده باشد و آن را مایه طنز قرار دهند در حالیکه حقیقتاً اینگونه نیست و موضوع بسیار جدی است.
«محمدعلی نوبخت» در ضمن گزارشهایی که در این جلسه داد، گفت: «پیگیرِ مجوز برگزاری اولین جشنواره بینالمللی «خوراک و دمنوش» در اردیبهشتماه سال آینده در شهر ساری هستیم.»
ما ضمن قدردانی از فرماندار مرکز استان درخصوص جشنواره بینالمللی خوراک و دمنوش چند نکته را لازم به طرح میدانیم؛
نخست اینکه با توجه شیوع چاقی و اضافه وزن بهویژه در میان دانشآموزان و احتمال ایجاد موجی از انواع بیماریهای غیرواگیردار چون دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و فشار خون در آینده نزدیک، لازم است دولتمردان با همکاری متخصصان و همچنین مدیران آموزش و پرورش، با هدف معرفی خوراکیهای سالم و اطلاعرسانی دقیق درخصوص مضرات و آسیبهای انواع «فستفود» و «جانک فود»-خوراکیهای ناسالم- در برگزاری چنین جشنوارههایی پیشگام باشند و از این منظر باید گفت کار فرمانداری ساری میتواند گامی مثبت در حوزه سلامت عمومی باشد.
دوم اینکه برای افزایش اعتبار فنی و تخصصی چنین جشنوارهای، لازم است برخی نهادهای مسئول چون معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در آن غرفه داشته باشند. این نهاد دولتی مرجعیت قانونی و اهلیّت علمی برای معرفی خوراکیهای سالم و ناسالم و همچنین اصول درست تغذیه دارد.
نکته سوم اینکه هدف از چنین جشنوارهای نباید تنها سرگرمی و وقتگذرانی باشد بلکه افزایش آگاهی خانوادهها در حوزه سلامت غذایی نیز باید از جمله اهداف جشنواره باشد همچنین لازم است از حضور غرفههایی که «فستفود» و انواع خوراکیهای مشکوک و ناسالم طبخ میکنند، خودداری شود.
نکته مهم بعدی درخصوص دمنوشها است که نسل جدید و جوان که عاشق انواع نوشابه و نوشیدنیهای با قند بالا است، با آن میانهای ندارد و آن را ناخوش میدارد در حالیکه بخش اعظمی از دمنوشها، خاصیت پیشگیری و درمانی دارند. در این بخش هم لازم است از ظرفیت متخصصان طب ایرانی استفاده و غرفهای به آنها اختصاص داده شود.
نکته آخر اینکه تمایل جوانان، دانشجویان و ورزشکاران به مکملهای دارویی و شیمیایی در مازندران، بسیار نگرانکننده است آن هم در شرایطی که بخش زیادی از این مکملها وارداتی هستند و با توجه به شیمیایی بودن، زیان آنها برای سلامت جسمانی افراد، محرز است و جامعه جوان و همچنین خانوادهها باید از این موضوع آگاه شوند و این جشنوارهای همچنین باید محملی برای طرح چنین هشدارهایی باشد. بنابراین فعال کردن غرفهای برای اطلاعات تخصصی در این زمینه با همکاری معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز ضروری است.

از «گندمِ استراتژیک» تا «نانِ سیاسی»
گندم محصولی استراتژیک است به این دلیل که نان کالایی سیاسی است و اگر میبینیم دولت مقادیر قابلتوجهی یارانه به این بخش اختصاص میدهد بهخاطر تأمین نان است که کمبود آن میتواند تنشهای اجتماعی و حتی امنیتی با خود بیاورد.

عاشورا و ملتِ امام حسین(ع)
ماه محرم امسال در دیار علویان یک تفاوت با سنوات قبل داشت و آن تشییع پیکر شهدای حملات تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی بود که در شهرهای مختلف استان برگزار شد، شهدایی که اکثریت آنان غیرنظامی، زن و کودک بودند و نوع شهادت آنان نیز مانند آنچه در کربلای امام حسین(ع) رخ داد، آکنده از مظلومیت بود.

همیشه واسطهها و دلالان برنده هستند !
طی چند سال گذشته قیمت برنج طارم محلی در زمان برداشت، به حداقل خود میرسد و چند ماه پس از آنکه کشاورز، برنج تولیدی خود را با قیمت پایین فروخت و کیسههای شالی به سلامت در انبار دلالان بر زمین نشست، قیمت آن افزایش مییابد و واسطهها و دلالان برنده میشوند.
