کد خبر : 1285
زمان انتشار : 1403/10/27 |
شورای اداری به صرفِ «دمنوش»
تحلیل «تفکر» بر خبر برگزاری یک جشنواره بین‌المللی در مرکز مازندران؛

شورای اداری به صرفِ «دمنوش»

فرماندار ساری در آخرین جلسه شورای اداری مازندران که امروز -پنجشنبه- برگزار شد به برگزاری جشنواره‌ای بین‌المللی در مرکز استان اشاره کرد که شاید برای برخی مایه شوخی و خنده باشد و آن را مایه طنز قرار دهند در حالی‌که حقیقتاً این‌گونه نیست و موضوع بسیار جدی است.

به گزارش تفکر، فرماندار ساری در آخرین جلسه شورای اداری مازندران که امروز -پنجشنبه- برگزار شد به برگزاری جشنواره‌ای بین‌المللی در مرکز استان اشاره کرد که شاید برای برخی مایه شوخی و خنده باشد و آن را مایه طنز قرار دهند در حالی‌که حقیقتاً این‌گونه نیست و موضوع بسیار جدی است.

 «محمدعلی نوبخت» در ضمن گزارش‌هایی که در این جلسه داد، گفت: «پیگیرِ مجوز برگزاری اولین جشنواره بین‌المللی «خوراک و دمنوش» در اردیبهشت‌ماه سال آینده در شهر ساری هستیم.»

ما ضمن قدردانی از فرماندار مرکز استان درخصوص جشنواره بین‌المللی خوراک و دمنوش چند نکته را لازم به طرح می‌دانیم؛
نخست این‌که با توجه شیوع چاقی و اضافه وزن به‌ویژه در میان دانش‌آموزان و احتمال ایجاد موجی از انواع بیماری‌های غیرواگیردار چون دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و فشار خون در آینده نزدیک، لازم است دولت‌مردان با همکاری متخصصان و همچنین مدیران آموزش و پرورش، با هدف معرفی خوراکی‌های سالم و اطلاع‌رسانی دقیق درخصوص مضرات و آسیب‌های انواع «فست‌فود» و «جانک فود»-خوراکی‌های ناسالم- در برگزاری چنین جشنواره‌هایی پیشگام باشند و از این منظر باید گفت کار فرمانداری ساری می‌تواند گامی مثبت در حوزه سلامت عمومی باشد.    
دوم این‌که برای افزایش اعتبار فنی و تخصصی چنین جشنواره‌ای، لازم است برخی نهادهای مسئول چون معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در آن غرفه داشته باشند. این نهاد دولتی مرجعیت قانونی و اهلیّت علمی برای معرفی خوراکی‌های سالم و ناسالم و همچنین اصول درست تغذیه دارد.  
نکته سوم این‌که هدف از چنین جشنواره‌ای نباید تنها سرگرمی و وقت‌گذرانی باشد بلکه افزایش آگاهی خانواده‌ها در حوزه سلامت غذایی نیز باید از جمله اهداف جشنواره باشد همچنین لازم است از حضور غرفه‌هایی که «فست‌فود» و انواع خوراکی‌های مشکوک و ناسالم طبخ می‌کنند، خودداری شود.
نکته مهم بعدی درخصوص دمنوش‌ها است که نسل جدید و جوان که عاشق انواع نوشابه و نوشیدنی‌های با قند بالا است، با آن میانه‌ای ندارد و آن را ناخوش می‌دارد در حالی‌که بخش اعظمی از دمنوش‌ها، خاصیت پیشگیری و درمانی دارند. در این بخش هم لازم است از ظرفیت متخصصان طب ایرانی استفاده و غرفه‌ای به آنها اختصاص داده شود. 
نکته آخر این‌که تمایل جوانان، دانشجویان و ورزشکاران به مکمل‌های دارویی و شیمیایی در مازندران، بسیار نگران‌کننده است آن هم در شرایطی که بخش زیادی از این مکمل‌ها وارداتی هستند و با توجه به شیمیایی بودن، زیان آن‌ها برای سلامت جسمانی افراد، محرز است و جامعه جوان و همچنین خانواده‌ها باید از این موضوع آگاه شوند و این جشنواره‌ای همچنین باید محملی برای طرح چنین هشدارهایی باشد. بنابراین فعال کردن غرفه‌ای برای اطلاعات تخصصی در این زمینه با همکاری معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز ضروری است.  

لینک کپی شد
ارسال نظرات
یادداشت