مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت منتشر کرد؛
آشنایی با «متاپنومو ویروس»، علائم و راههای پیشگیری از آن
در این مقطع زمانی برای نیمکره شمالی افزایش موارد بیماریهای حاد تنفسی از جمله آنفلوانزا، RSV -سینسیشیال تنفسی- و HMPV قابل انتظار است و شهروندان باید بدانند بهترین راه مقابله با این ویرووسهای زمستانه، پیشگیری و خودمراقبتی است، امری که با شناخت علائم و راههای انتقال و سرایت ویرووس ممکن خواهد شد.
به گزارش تفکر، ویروس متاپنومو ویروس HMPV در سال ۲۰۰۱ شناسائی شد. این ویروس موجب بیماری دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی در هر سنی بهویژه در میان کودکان، سالمندان و افراد دارای ضعف سیستم ایمنی میشود.
علائم این بیماری بهطور معمول شامل سرفه، تب، احتقان یا گرفتگی بینی و تنگی نفس است.
دوره کمون تخمینی این ویروس ۳ تا ۶ روز و میانه طول مدت بیماری بسته به شدت آن متغیر اما مشابه سایر ویروسهای تنفسی است.
ویروس متاپنومو ویروس از راههای ترشحات سرفه و عطسه، تماس نزدیک از طریق تماس و دست دادن و تماس با اشیاء یا سطوح آلوده به ویروس و سپس دست زدن به دهان، بینی یا چشم ها منتقل میشود.
بهترین راههای پیشگیری از این بیماری شامل شستن مداوم دستها، خودداری از دست زدن به چشم، بینی و دهان با دست شسته نشده و خودداری از تماس نزدیک با افراد بیمار است.
لینک کپی شد
ارسال نظرات
ضرورت مدیریت تحولآفرین و خلاق در مازندران
چرا با وجود این تعداد نیروی انسانی پرشمار که حقوقبگیر دولت هستند و در اینهمه جلسه و همایشهای کماثر شرکت میکنند؛ اوضاع اقتصادی و اجتماعی مردم بهعنوان جامعه هدف، تکان که نمیخورد هیچ؛ بلکه روزبهروز بیشتر در معرض شکنندگی قرار دارد؟
عشرت کراری
تغییر یا تسلیم؛ مسأله این است
طی دو روز گذشته دو خبر از «عذرخواهی» از استاندار مازندران و نماینده مردم ساری و میاندورود در صدر خبرگزاریهای استان قرار گرفت که هم بارِ مثبت دارد و هم منفی اما بارِ منفی آن ماندگارتر است.
تحریریه تفکر
نکند کابوسی در راه باشد ؟!
تنها چند روز تا پایان نخستین ماهِ زمستان باقی مانده و هنوز برفی که بتواند سفرههای زیرزمینی را پُرآب کند از آسمان نباریده است و به استثنای بارش برف مختصر و بارانی که در نیمه اول پاییز دیدیم، نرخ نزولات آسمانی در سالِ آبی امسال پایین بوده است و ادامه این روند، میتواند تابستان 1404 را بهویژه برای مازندران به کابوسی خوفناک تبدیل کند.
تحریریه تفکر
سخنی با استاندار در باب زباله
از «مهدی یونسی رستمی» بهعنوان یک متخصص و مدیری که در موضوعات مختلف تلاش کرد از نزدیک ورود کند و نگاه تخصصی به آن بیندازد، توقع داریم درخصوص مدیریت پسماند با استفاده از طرح «ماپ» -مدیریت اجتماعی پسماند- هم آگاهی کسب کند.
تحریریه تفکر