
تحلیل تفکر بر خبر وکیل مردم بابل در مجلس، درخصوص افزایش روند مهاجرت به استان مازندران؛
آورده مهاجران برای استان چیست ؟
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی، امروز -چهارشنبه- همزمان با بازدید از چند طرح نیمهتمام شهرستان گفت: آمارهای موجود نشان از روند افزایشی مهاجرت از استانهای مختلف به این خطه از شمال دارد، مهاجرانی که عموماً افراد بازنشسته و بالای 60 سال هستند.
به گزارش تفکر، نماینده مردم بابل امروز -چهارشنبه- همزمان با بازدید از چند طرح نیمهتمام شهرستان گفت: آمارهای موجود نشان از روند افزایشی مهاجرت از استانهای مختلف به این خطه از شمال دارد.
«حسن حسننتاج» با اشاره به این مطلب که چند روستا و بخش در این شهرستان با کمبود آب شرب مواجه هستند، اظهار کرد: شهرستانی که زیرساختهای موجود آن، در حد پاسخگویی به شهروندان بومی خود نیست چگونه میتواند پاسخگوی انبوهی از مهاجران به این شهرستان باشد.
حسننتاج افزود: بیشتر مسافرانی که از شهرهای مختلف به مازندران و بابل مهاجرت میکنند بازنشستههای بالای۶۰ سال هستند.
در تحلیل این خبر باید چند نکته را بررسی دقیق کرد؛ نخست اینکه آورده مهاجران به استان دقیقاً چیست آن هم مهاجرانی که به ادعای نماینده بابل، بازنشستههای ۶۰ ساله هستند؟ میتوان گفت تقریباً هیچ !
نکته دوم اینکه یکی از مشکلات استان مازندران که مستمر توسط مدیران طرح میشود، پیری جمعیت در استان است و ناگفته پیداست ورود مهاجران ۶۰ سال به بالا به مازندران، میتواند یکی از دلایل پیری جمعیت استان در آمارها باشد.
نکته مهم بعدی این است که کشاورزی، مزیت بزرگ شهرهای مازندران و بهویژه بابل است و پذیرش مهاجران جدید یکی از تهدیدهای جدی برای عرصههای کشاورزی است؛ در مواردی هم مهاجران با پرداخت مبالغی ویژه موفق شدند مجوز ساخت و ساز خارج از بافت و در اراضی کشاورزی بگیرند و نهادهای نظارتی و مدیران استانی نیز طی سالهای اخیر در خصوص دهیاران پورشهسوار و مافیای املاک هشدار دادند که اخبار آن نیز در سایتها قابل مشاهده است.
همچنین مازندران یکی از استانهای پیر کشور محسوب میشود؛ هم جوانی جمعیت باید مدنظر باشد و هم ایجاد زمینههای مناسب و تسهیلات ویژه به جوانان، برای تشویق به جوانی جمعیت و ایجاد نشاط و امید لازم در اجتماع استان.
لازم است ورود مهاجران از استانهای دیگر کشور به مازندران، ضابطه و قانونی مشخص داشته باشد _در حال حاضر هیچ ضابطهای ندارد و به حال خود رها است_ آن هم در شرایطی که استان مازندران در محاصره بیآبی است و نوروز ۱۴۰۲ «محمد حسن نامی» رییس وقت مدیریت بحران کشور در کنار استاندار هشدار داد: با تغییرات شدید آب و هوایی و اقلیمی در مازندران روبهرو هستیم و اگر توجه ویژهای به منطقه نشود در چند سال آینده، شاهد بیابانی شدن مازندران خواهیم بود.
بدیهی است پذیرش مهاجران به معنای حمل بار اضافی بر منابع آبی و همچنین در معرض خطر قرار گرفتن اراضی بیشتر زراعی است و اگر با دقت نظر به آن نگاه شود، یک فرصت نه که یک تهدید است.
مدیران و نمایندگان نباید این نکته را از نظر دور دارند که کمبود منابع آبی استان چیزی نیست که با توسعه زیرساخت، جبران شود و لازم است بین منابع و مصارف تعادل ایجاد کرد و ورود مهاجران بیشتر معنایی جز دستدرازی بیشتر به منابع آبی استان و خودزنی ندارد.

مذاکرات حرفهای در رم
همه شواهد حکایت از آن دارد که موضوع توقف کامل غنیسازی در خاک ایران مهمترین اختلافنظر بین تهران و واشنگتن است و از فحوای کلام سیدعباس عراقچی میتوان اینگونه استنباط کرد که وزیر امور خارجه عمان مأموریت دارد این موضوع را بهعنوان خط قرمز تهران با آمریکا در میان بگذارد و به راه حل مرضیالطرفین برسد.

ماندگاری فرهنگ در قدرشناسی از بزرگان است
برای ما که در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه استان حضور داریم و بسیاری از سرمایههای انسانی و معنوی این حوزه را میشناسیم «نخستین همایش چهرههای ماندگار فرهنگ، هنر و رسانه مازندران»، گامی ارزشمند بود که محمد محمدی و همکارانش در ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به شکلی مناسب و درخور آن را برگزار کردند هرچند باید اذعان کرد که بخش چهرههای رسانه، آنچنان که باید، دیده نشد و گلایههایی هست.

بیم و امیدهای راند چهارم
دور چهارم مذاکرات، علیرغم مخالفتها و سنگاندازیهای بسیار، یکشنبه ۲۱ اردیبهشت در مسقط عمان ادامه خواهد یافت؛ بنابر گفتههای برخی منابع، این دور از گفتوگوها، ترکیبی از مذاکرات مستقیم و غیرمستقیم خواهد بود. پخش خبرهایی انحرافی مانند تغییر نام خلیجهمیشهفارس بهمثابه دروغ ۱۳ بیشتر شبیه یک بازی روانی بود که موجی عجیب در فضای مجازی بهپا کرد...
