کد خبر : 5871
زمان انتشار : 1404/04/10 |
رعایت توصیه‌های بهداشتی برای ذبح دام در ایام محرم
مدیرکل دام‌پزشکی مازندران تأکید کرد:

رعایت توصیه‌های بهداشتی برای ذبح دام در ایام محرم

«حمزه آقاپورکاظمی» با اشاره به پذیرایی از عزاداران در ماه محرم و ضرورت توجه به توصیه‌های بهداشتی هنگام ذبح دام گفت: شهروندان از خرید دام‌هایی با علائم لاغری مفرط، ترشحات آبکی و چرکی، دارای تاول بر روی پوست و دمبه و اندام خارجی، دارای پشم‌های ژولیده و بلند، دارای لنگش در هنگام راه رفتن و آثار کچلی روی پوست خودداری کنند.

به گزارش تفکر، مدیرکل دام‌پزشکی استان مازندران ادامه داد: مردم عزیز گوشت و آلایش خوراکی دام ذبح‌شده را قبل از مصرف حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد (یخچال) نگهداری کنند و وسایل و سایر تجهیزات در تماس با گوشت و آلایش را به‌خوبی شسته و ضدعفونی کنند.

وی با اشاره به گرمای هوا و امکان بروز بیماری تب کریمه به عزاداران حسینی که در خرج دادن و مهیا کردن سفره اطعام مشارکت می‌کنند، تأکید کرد تا هنگام قطعه‌قطعه کردن گوشت و شست‌وشوی آن از دست‌کش استفاده کنند و در صورت مشاهده کنه بر روی دام هرگز آن ‌را با دست نکشند همچنین از برش دادن کیست‌ها و آبسه‌های موجود بر روی لاشه و دل و جگر جداً خودداری نموده و گوشت و آلایش خوراکی را کاملاً پخته و سپس مصرف کنند.

آقاپور کاظمی همچنین از مردم خواست از کبد و جگرهایی با کیست‌های کچی، آهکی و آبکی و ریه‌های گوشتی و چرکی جداً خودداری نمایند و اندام‌ها و ضایعات غیرقابل مصرف را به هیچ وجه در اختیار حیوانات قرار ندهند و مردم می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و درخواست‌ها و مشکلات خود را با شماره ۱۵۱۲ پل ارتباطی دام‌پزشکی با مردم تماس بگیرند.

وی ضمن دعوت از مردم مؤمن استان مازندران و متولیان امر عزاداری در مساجد و هیأت‌ها خواست دام‌های خود را در کشتارگاه‌های مجاز در سطح استان کشتار نمایند.

لینک کپی شد
ارسال نظرات
یادداشت