
تحلیل «تفکر» بر پایان موفقیت آمیز دور سوم مذاکرات بین «تهران» و «واشنگتن»؛
خوشبینی و تعیین راند چهارم
خوشمان بیاید یا نه قاطبه مردم آرزو دارند مذاکرات بین ایران و آمریکا پایان خوبی داشته باشد به این دلیل که ادامه این وضعیت و بهویژه تحریمهای فلجکننده زندگی بسیاری از شهروندان اعم از کارگر و کارمند و تولیدکننده و سرمایهگذار را تحتالشعاع قرار داده بهگونهای که به اعتراف بسیاری از کارشناسان اقتصادی، ادامه آن ممکن نیست.
به گزارش تفکر، خوشمان بیاید یا نه قاطبه مردم آرزو دارند مذاکرات بین ایران و آمریکا پایان خوبی داشته باشد به این دلیل که ادامه این وضعیت و بهویژه تحریمهای فلجکننده زندگی بسیاری از شهروندان اعم از کارگر و کارمند و تولیدکننده و سرمایهگذار را تحتالشعاع قرار داده بهگونهای که به اعتراف بسیاری از کارشناسان اقتصادی، ادامه آن ممکن نیست.
از دیگر سو «دونالد ترامپ» هم فردی تاجر مسلک است بیشتر از آنکه سیاستمدار باشد و تهران میتواند انگشت بر غریزه معاملهگری وی بگذارد و به توافقی برسد که هم عزت و امنیت ما را تأمین کند و هم تحریمهای مهم را از سر راه بردارد ضمن اینکه اعلام چنین دستاوردی-رسیدن به توافق با تهران- برای ترامپ اهمیت ویژهای دارد.
از همه مهمتر این است که در دولت فعلی ایالات متحده درپیوند با تهران دو نگاه وجود دارد، نگاه اول طرفدار مواجهه نظامی است که «مارک روبیو» وزیر امور خارجه این کشور در صدر این نگاه حضور دارد و نگاه دوم رسیدن به یک توافق با تهران است و شخص رییسجمهور دونالد ترامپ طرفدار جدی این نگاه است و اگر میبینیم وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا در این مذاکرات حضور ندارد دقیقاً به همین دلیل است که ترامپ نمیخواهد کفه ترازو به سمت طرفداران حمله نظامی به ایران سنگین شود.
رییسجمهور ایالات متحده دو روز قبل هم اعلام کرد حاضر است با مسعود پزشکیان یا رهبر انقلاب دیدار کند که همه این نشانهها بهوضوح حکایت از آن دارد که اولویت وی توافق است نه جنگ.
در سوی مقابل سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب نیز صراحتاً بر عزم تهران به صلح و توافق اشاره داشت و بازار هم متوجه شد طرفین، تمایلی به ادامه تخاصم و رسیدن به نقطه مواجهه نظامی ندارند و به همین دلیل شاهد افزایش ارزش ریال هستیم و دلار هم وارد کانال 70 شد.
در مذاکرات امروز شنبه 6 اردیبهشت هم وزیر امور خارجه عمان از پیشرفت گفت و شنبه 13 اردیبهشت را بهعنوان ایستگاه زمانی بعدی مذاکرات اعلام کرد.
نماینده تهران هم ضمن خوشبینی دور آینده مذاکرات را حساس و بر عزم طرفین را بر حل مشکلات تأکید کرد. سید عباس عراقچی گفت مذاکرات جدیتر از گذشته بود و بهتدریج وارد جزییات فنی شدیم و ما محتاطانه امیدوار هستیم.
بهنظر میرسد راند سوم مذاکرات هم بهگونهای پیش رفت که رسیدن به توافق را بیش از گذشته در دسترس قرار داد و امیدواریم طی جلسات بعدی این موفقیت نصیب تیم مذاکرهکننده طرفین شود.

کیفیسازی فرآیند تولید نان
روز ۳۱ فروردین در تقویم رسمی کشور، روز ملی گندم و نان نامگذاری شده است و چه نکو خواهد بود که در این روز بزرگ، همپیمان با ابر و باد و مه و خورشید و فلک، شکرگذار و قدرشناس خالقی باشیم که مهمترین مائده آسمانی را بر سفره مردم قرار داد و با «شیوه تفکر سیستمی» به جای «کیفیسازی محصول» تلاش کنیم تا «فرآیند تولید نان» کیفیسازی شود.

گامهای بلند دیپلماتیک ایران پس از نیمقرن
با افزایش نسبی ارزش ریال_واحد پولی کشورمان_در برابر دلار آمریکا و افت قیمت طلا، همان لحظات اول پس از مذاکره در هفته گذشته مشخص شد این گفتوگوها چه تاثیری بر اقتصاد داشته و در آینده خواهد داشت. برعکس آنچه که تندروها ادعا دارند، مذاکره را نمیتوان بههیچ عنوان غربگرایی یا خودتحقیری نام نهاد بهویژه اینکه این مذاکرات هم برابر سه اصل حکمت، عزت و مصلحت انجام میشود و هدفگذاری اصلی آن نیز رفع تحریمهاست.

مسئولیتی در آینه عبرت و امید
عدالت در توزیع خدمات را که وظیفه مهم شهرداری است در دستور کار قرار دهید و نگاهی یکسان به خیابانها و کوچه و پسکوچه بالا و پایین شهر داشته باشید و مرزها و دیوارهای بلند و ناموزون بین شمال و جنوب شهر را با کلنگ عدالت تخریب کنید و به تبعیض و نابرابری در حوزه خدمات شهری را پایان دهید.
