به گزارش تفکر، یکی دیگر از دلایلی که موجب شد کشاورزان چنین تصمیمی بگیرند، گرمای هوا است که برابر آخرین گزارشهای هواشناسی، طی هفتههای آینده ادامه خواهد داشت و همین گرما موجب میشود کشت دوم زودتر از کشت اول به بار بنشیند.
چهار سال قبل و در اوج کمآبی در مازندران، علاوه بر اینکه جهاد کشاورزی بارها اعلام کرده بود که کشت دوم غیرقانونی است برخی فرمانداریها نیز هشدار میدادند که کشاورزانی که دست به این کار بزنند، جریمه خواهند شد و البته حق داشتند چون سدها و بسیاری از آببندانها خالی بود و درچنین شرایطی، کشاورزان باید به سمت منابع آب غیرسطحی میرفتند و برداشت بیرویه از آب چاه، موجبات کمبود آب شرب را فراهم میکرد اما در سال جاری اوضاع، متفاوت است.
وضعیت بارش در استان مازندران از ابتدای سال 1403 تا فروردین گذشته، نسبتاً خوب بود و همه سدهای استان پر از آب شد، وضعیت ذخیره آب در بسیاری از آببندانهای مازندران که عموماً برای آبیاری مزارع برنج اطراف خود استفاده میشوند نیز مطلوب و کشاورزی نیز مزیت بزرگ اقتصادی استان است و در چنین شرایطی، چه گزینهای برای شالیکاران بهتر از کشت دوم است.
موضوع مهم دیگری که کشت دوم را در شرایط مساعد آبی، قابلتوجیه میکند، کیفیت بهتر آن در مقایسه با کشت اول است. کشت دوم برنج محلی مازندران عطر و ریع [باد کردن و افزوده شده به حجم برنج زمان پختن] بهتری دارد و همین موجب میشود دو تا سه برابر کشت اول قیمت داشته باشد.
توصیه ما به جهاد کشاورزی و همچنین فرمانداریها و بخشداریها این است که در چنین شرایطی از کشاورزان حمایت کنند و نهادههای مورد نیاز را در اختیار شالیکاران مازندرانی قرار دهند تا آنان با آرامش خاطر به کسب و کار خود برسند.