به گزارش تفکر،
معادن آلاینده سالیان سال است که معضلات زیستمحیطی را به مردم شهرستان چالوس و شهرهای اطراف آن از جمله شهر مرزنآباد، تحمیل میکنند.
کارگاههای تولیدی شن و ماسه علاوه بر ایجاد آلودگی صوتی برای شهروندان، زمینهی تولید آلودگیهای زیستبوم، آب وهوا و مخاطرات جدی آن بر سلامت مردم را فراهم آوردند؛ تحمل مردم هم حدی دارد و گویا حالا دیگر کارد به استخوان آنها رسیده است و خواهان برخورد قضایی با متخلفان هستند.
امروز ایرنا در این باره نوشت: اهالی بخش مرزنآباد چالوس در گفتوگو با خبرنگاران با اظهار اینکه کارد آلودگی هوا به واسطه آلایندههای زیست محیطی معادن، در این خطه غربی استان به استخوان رسیده است، گفتند که جلوگیری از صدور و لغو مجوزهای جدید و تعیین تکلیف معادن آلاینده از مهمترین مطالبه مردم از مسوولان دستگاههای مرتبط به ویژه قضایی بوده که ضرورت دارد با متخلفان برخورد قانونی شود.
برابر مستندات موجود در بخش مرزن آباد چالوس دست کم ۹ واحد معدنی تولیدی شن و ماسه فعالیت دارد که از این شمار چهار باب آن در محدوده شهر و بقیه در حریم شهر مرزنآباد فعالیت دارد.
آلودگی صوتی، گرد و غبار، رهاسازی رسوبات و پساب معدنی به داخل رودخانه حفاظتشده چالوس منتهی به دریا از مهمترین چالشهای زیست محیطی بوده که صاحبان این کارگاه ها تولیدی مصالح ساختمانی مرتکب آن شدهاند.
طبق گزارشهای متعدد مسوولان محیط زیست، متولیان این معادن حجم انبوه رسوب ناشی از شستوشوی ماسه را در مکانی به نام استخر ترسیب جمع و شب هنگام مسیر خروجی این استخرها را باز میکنند که وارد انهار منتهی به رودخانه چالوس میشود در حالی که این رسوبات نه تنها به زیستگاه انواع آبزیان آسیب می رساند بلکه بخش کشاورزی را هم تحت تاثیر قرار میدهد.
دهانه رودخانه چالوس زیستگاه مهم آبزیان نظیر ماهی آزاد و قزلآلا است و رها کردن رسوبات سبب می شود تا زنجیره غذایی این گونههای ارزشمند و کمیاب از بین برود که نتیجه آن تلف شدن ماهیان است.
رودخانه حفاظت شده چالوس که از دامنهٔ شمالی ارتفاعات کندوان و طالقان سرچشمه میگیرد و پس از طی حدود ۷۲ کیلومتر در کنار چالوس به دریای خزر میریزد، به خاطر تکثیر و پرورش ماهیان نادر دریای خزر در آن مانند قزلآلای خال قرمز، سفید، آزاد و گونههای دیگر ذخیرگاه ارزشمند آبی مازندران بهشمار میرود. ماهی خاص و بومی هم به نام زردک در این رودخانه زیست میکند.
این رودخانه یکی از اصلیترین منابع آبی کشاورزی منطقه است و در تولید محصولات کشاورزی همچون انواع مرکبات، کیوی، برنج و سایر محصولات کشاورزی نقشی اساسی دارد. بخش مرزن آباد چالوس با برخورداری از یک نقطه شهری و ۱۰۰ نقطه روستایی در مسیر جاده گردشگر پذیر کندوان واقع است.