به گزارش تفکر، «اسماعیل مختارپور» در گردهمایی آموزشی و ظرفیتسازی طرح ترسیب (تخلیه) کربن استانهای بیابانی منطقه یک کشور در ساری با بیان اینکه امروز شرایط زیستی پرندگان مهاجر به دلیل کمبود آب در تالاب میانکاله با خطر جدی مواجه شده است، ادامه داد: تا چند سال آینده خطر گسترش ریزگرد در این تالاب دور از انتظار نیست.
وی با توضیح این که به ازای هر هکتار آبخیزداری، ۵۳۰ متر مکعب در آبخوانها تقویت می شود، ادامه داد: اکنون با توجه به اهمیت حفاظت از منابع آبی میانکاله چهار طرح آبخیزداری در قالب بند و رسوپ گیر در حوزه ساحلی بهشهر و گلوگاه در حال اجرا است.
وی خاطرنشان کرد: در حالی که تا چند سال گذشته تا سه چهارم از پای پرندگان مهاجر در داخل آب تالاب میانکاله بوده است، اما اکنون به دلیل کمبارشی عمق آب این تالاب کاهش محسوسی یافت و کمتر از از یک چهارم پای پرندگان داخل آب قرار دارد.
معاون فنی و آبخیزداری حوزه ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری به عقبنشینی آب دریای خزر که مزید بر علت چالشهای منابع طبیعی شمال شده است، اشاره کرد و گفت: تغییر اقلیم در مازندران سبب شد تا حجم زیادی از برف به دلیل افزایش دمای هوا در ارتفاع به یکباره ذوب شود، از طرفی بارندگیهای سیلآسا به جای نمنم باران هر سال در این خطه شمالی در حال افزایش است.
وی با بیان اینکه موضوع فرونشست در دشت ممنوعه بهشهر و گلوگاه تا منطقه مرکزی نیز از دیگر مشکلات منابع طبیعی است که از سوی کارشناسان مطرح شده است، گفت: بنابر گزارشهای ارایه شده به نظر میرسد پای پدیده فرونشست در دشت ممنوعه بهشهر و گلوگاه در شرق استان باز شده است.