به گزارش تفکر، محمدی فیروزجایی قطعی برق و تعطیلی یک هفتهای ادارات دولتی در اواخر ماه آذر امسال برای مدیریت مصرف انرژی، سرمای هوا، افزایش شیوع بیماری آنفلوآنزا، افزایش جراحیها و از طرفی کمبود نیروی انسانی و واحدهای خونگیری، فرصت کم و دسترسی سخت مردم به پایگاهها و فرسودگی اتوبوسهای سیار خونگیری، واقعیتهای کاهش شدید ذخیره خون در مازندران است.
* بیتوجهی به زیرساختهای خونگیری بهموازات افزایش نیاز به خون در مازندران؛
وی با بیان اینکه امروز مشکلاتی زیادی در بخش اهداکنندگان و زیرساختهای انتقال خون مازندران به وجود آمده است، گفت: در حالی که هر سال شاهد افزایش جمعیت شناور در قالب گردشگران و سکونتهای دایمی آنان در استان هستیم، تصادفها در استان افزایش مییابد و طبق آمار رسمی دانشگاه علوم پزشکی بابل و مازندران طی سه سال گذشته حدود یک هزار تخت بیمارستانی استان اضافه شده است، اما به کمبود نیرو و زیرساختهای انتقال خون استان اصلا توجهای نشده است.
مدیرکل انتقال خون مازندران با بیان اینکه هر سه دستگاه اتوبوس سیار خونگیری استان فرسوده است، گفت: با توجه به جمعیت قابل توجه روستایی و اعتقادات و باورهای قوی آنان نسبت به نوعدوستی، اگر چهار دستگاه اتوبوس سیار خونگیری به تجهیزات انتقال خون و به نسبت نیروی انسانی در استان اضافه شود، نیاز روزانه خون مصرفی استان تامین و ذخیره خون به عدد استاندارد هشت روز خواهد رسید.
*بلاتکلیفی مصوبه سفر رییس دولت سیزدهم مبنی بر خرید یک دستگاه اتوبوس سیار خونگیری؛
محمدی فیروزجایی هزینه هر اتوبوس سیار خونگیری را ۲۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: متاسفانه مصوبه سفر هیات دولت سیزدهم به استان مبنی بر خرید یک دستگاه اتوبوس سیار خونگیری همچنان بلاتکلیف و اقدام عملی نشده است.
وی با توضیح این که امروز مردم به دلایل فشارهای اقتصادی بهصورت شبانهروز در حال تلاش هستند و اگر دسترسیها برای اهدا خون فراهم نباشد، مراجعه به پایگاههای انتقال خون هر روز کمتر خواهد شد، تصریح کرد: در چنین شرایطی قطعی برق، تعطیلی، سرما و بیماری آنفلوآنزا نیز مزید بر علت شد تا امروز به بحران ذخیره خون برسیم.
مدیرکل انتقال خون مازندران گفت: از هفته جاری ۶ پایگاه ثابت خونگیری در شهرهای بزرگ استان از جمله ساری، بابل، آمل و چالوس و نوشهر از صبح جمعه تا ظهر نیز برای گرفتن خون از اهداکنندگان فعال است.
وی بر همیشگی بودن نیاز به خون و فرآوردههای خونی و مدت زمان نگهداری آن تاکید کرد و گفت: خونهای اهدایی تنها ۳۵ روز و برخی فرآوردههای خون مثل پلاکت، عمر سه روزه دارند و ما برای تامین خون و نجات جان بیماران، نیازمند حضور مستمر و همیشگی مردم در پایگاههای اهدای خون استان هستیم.
مدیرکل انتقال خون استان مازندران با قدردانی از همدلی و نوعدوستی اهداکنندگان خون، تصریح کرد: از ابتدای امسال تا پایان آذرماه بیش از ۱۲۵ هزار نفر به پایگاهها و گروه های سیار انتقال خون استان مازندران مراجعه کردند که از این میزان، بیش از ۱۰۵ هزار نفر خون اهدا کردند.
وی گفت: از مجموع اهدای خون، ۶۳ هزار و ۵۷۰ نفر اهداکننده مستمر، ۲۹ هزار و ۹۱۴ نفر اهداکننده با سابقه و ۱۱ هزارو ۶۵۳ نفر اهداکننده بار اولی بودند.
گفتنی است ادارهکل انتقال خون استان با داشتن ۱۴ پایگاه ثابت و سه اتوبوس سیار اهدای خون، وظیفه تامین خون و فرآورده های خونی ۴۷ مرکز درمانی و بیمارستانهای استان و نزدیک به ۱۴ هزار بیمار خاص از جمله تالاسمی، هموفیلی، سرطانی و دیالیزی را برعهده دارد.