tafakkor.ir

کد خبر : 1281
تاریخ خبر : 1403/10/26
منتظر گرانی برنج مازندران باشید
هشدار یک تولیدکننده و تاجر برنج در بابل:
منتظر گرانی برنج مازندران باشید
مدیرعامل شرکت تولیدی برنج نمونه بابل گفت: روزانه ۵۰ تُن بسته‌بندی برنج داشتیم اما بیست روز است برنجی در بازار برای تامین نیاز فروشگاه‌ها وجود ندارد و سوال ما این است که برنج‌های تولیدی شالی‌کاران کجا رفته و چرا در بازار عرضه نمی‌شود ؟

به گزارش تفکر، گرانی یک کالا در بازار، گاهی در اثر اِعمال سیاست‌های نادرست دولتی است که به آن «تورّم» می‌گویند و گاهی نیز به دلیل برهم خوردن تعادل بین عرضه و تقاضا به سود تقاضا است به این معنا که تقاضا بر عرضه، پیشی می‌گیرد که موجب گرانی یک کالا می‌شود، وضعیتی که برنج مازندران امروز به آن دچار شده است.

«حاج تقی جعفریان» از تولیدکنندگان و تاجران بزرگ برنج کشور، در محل کار خود واقع در شهرک صنعتی رجه در همین زمینه به خبرنگاران گفت: در شرکت تولیدی برنج نمونه بابل روزانه ۵۰ تُن بسته‌بندی برنج داشتیم اما بیست روز است که برنجی در بازار برای تامین نیاز فروشگاه‌ها نیست و سوال این است که برنج‌های تولیدی کجا رفته است و چرا در بازار عرضه نمی‌شود ؟

مدیرعامل شرکت تولیدی برنج نمونه بابل ادامه داد: آماری که نماینده‌ها داده‌اند و گفته‌اند که ۸۰۰ هزار تن برنج مازندران در کارخانجات و انبار‌ها مانده است و خریدار ندارد، این برنج‌ها را بیاورند همان مصوب سال قبل که ۹۰ هزار تومان بوده است را تا ۱۰ درصد بالاتر از این قیمت خریداری می‌کنیم تا آنها را در این شرایط حساس کشور عرضه کنیم.

وی گفت: با شرایط فعلی، مصرف‌کننده آسیب می‌بیند، این‌که بار دست واسطه‌ها یا کارخانه‌هاست و کجاست نمی‌دانیم ولی خواهش می‌کنیم اگر باری نیست، دولت‌مردان فکری کنند.

نماینده گروه اقتصادی طبیعت در مازندران همچنین گفت: در زمان پایان فصل برداشت و برابر آماری که ما داشتیم در تولید برنج در مزرعه در مقایسه با سال زراعی قبل، چیزی حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد کسری در تولید داشتیم.

جعفریان با اشاره به بر هم خوردن عرضه و تقاضا گفت: هر روز قیمت برنج به‌صورت افزایشی ۵ تا ۱۰ درصد در بازار بالا می‌رود و بار مورد نیاز هم در انبار‌ها پیدا نمی‌شود.

وی تأکید کرد: روز گذشته ۲ تن برنج را به سختی تهیه کردم تا موفق شدم یک کامیون را تکمیل کنم و برای مشتریانم بفرستم و ادامه این وضعیت، افزایش نجومی قیمت را به دنبال خواهد داشت.

این تأمین‌کننده بزرگ برنج کشور در پایان از دولت‌مردان خواست تا فکری بکنند و بررسی کنند که برنج تولیدی کجاست و برای فروش به بازار بیاید. 

گفتنی است برخی بررسی‌ها نشان می‌دهد بخشی از برنج‌های تولیدی در انبار‌های غیررسمی احتکار شده است و نهاد‌های مربوطه باید برای شناسایی آنها پای کار بیایند تا به بازار برنج به وضعیت عادی خود بازگردد.

همچنین با توجه به نزدیکی به شب عید و ماه رمضان و همچنین فاصله بسیاری که تا فصل زراعی بعدی مانده است، لازم است مدیران جهاد کشاورزی و دستگاه‌های نظارتی در این زمینه ورود کنند و اگر تولید داخلی در جایی احتکار شده است، حتماً مسیرهای احتکار که مصداق تضییع حقوق عامه است را شناسایی و با عاملان آن برخورد کنند و اگر هم برنجی در انبارها برای عرضه به بازار وجود ندارد، اقدام به واردات کنند.